ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

16:29 03.11


Уповноважену Мельничук підозрюють в упередженості

Зі скандалом зустріли сьогодні представники правозахисних громадських організацій нову Уповноважену Нацполіції з захисту прав людини в Полтавській області Наталію Мельничук.

Фото Олега Журавльова Фото Олега Журавльова Фото Олега Журавльова Фото Олега Журавльова Фото Олега Журавльова Фото Олега Журавльова Фото Олега Журавльова Фото Олега Журавльова Фото Олега Журавльова

Активісти та правозахисники закидали посадовцю її можливу упередженість і конфлікт інтересів, адже Наталія Ігорівна є дружиною керівника патрульної поліції Полтави Віталія Мельничука.

Також багато емоцій викликав розгляд питання про проведення конкурсу на посаду. На прямі питання активістів Наталія Мельничук не дуже ясно відповіла, що під час її підготовки в якості патрульної нацполіції Києва було оголошено конкурс і вона в рамках загальної підготовки просто здавала екзамени, а потім дізналась, що її прийнято на посаду. Точну кількість зданих екзаменів Уповноважена не змогла назвати.

У мене погана пам'ять на цифри, я в них постійно плутаюсь

– заявила Мельничук.

Також точно не змогла вона назвати дату проведення конкурсу та прийняття рішення. Офіційно приступила до виконання обов'язків посадовець із 26 вересня.

Наталія Ігорівна Мельничук за освітою юрист, закінчила Харківський Національний університет внутрішніх справ, але працювала не за фахом, а в бізнесі. Після оголошення набору до Національної поліції вони разом із чоловіком подали документи та вступили на службу в якості патрульних поліцейських. Пропрацювали патрульними півроку. Як розповіла пані Наталія, коли її чоловіка призначили начальником поліції Полтави, вона подала заявку на конкурс із заміщення посади Уповноваженого поліції з прав людини і була призначена в Полтавську область. Наталія Мельничук має звання лейтенант поліції, на запитання активістів про заробітну платню відповіла, що при ставці 2 500 грн. отримує надбавку 80 відсотків, і загалом виходить десять тисяч гривень. На зауваження, що тут знову щось не так з математикою, були надані пояснення, що додатково існують доплати та надбавки, тож сумарно виходить приблизно така сума.

Змови або домовленостей в своєму призначенні Мельничук не вбачає, адже подібні призначення робить особисто керівник Національної поліції України Хатія Деканоідзе.

"Конфлікту інтересів немає. Чоловік керує тільки поліцією міста, мої ж повноваження набагато ширші. І я підпорядковуюсь особисто Начальнику поліції Хатії Деканоідзе, тож наші з чоловіком професійні інтереси не перетинаються", - заявила Наталія.

Серед питань від полтавських правозахисників також підіймались теми бездіяльності поліції при рейдерських атаках та протиправних дій представників влади за підтримки поліції. Уповноважена з прав людини відповіла, що такі питання поза межами її компетенції. Свої обов'язки вона коротко назвала, як протидія та запобігання порушенню прав людини – "розгляд скарг і превентивна діяльність". Що саме ховається під цими словами, поки неясно, проте пані Наталія пообіцяла надати докладну інформацію на своїй особистій сторінці в соцмережі.

Відомо, що її посадові обов'язки дають право без попередження проводити перевірки діяльності службових осіб поліції, заходити в будь-які кабінети, ініціювати службові розслідування, передавати матеріали в прокуратуру.

На завершення Наталія Мельничук закликала громадськість звертатись особисто до неї за допомогою в захисті прав людини, якщо такі порушуються поліцейськими при виконанні професійних обов'язків.

Робоче місце Уповноваженої поліції з прав людини знаходиться в ГУНП за адресою у Полтаві: вул. Пушкіна, 83. Можна також зв'язатись із Наталією Мельничук за телефонами: 0532 - 51-76-59 та 098-079-33-10.

поліція, уповноважена, Наталія Мельничук

За темою:

  • У Полтаві автівка врізалася в електроопору
  • У 27 громадах області працюють шерифи
  • У Кременчуці на вулиці помер 40-річний чоловік
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.