ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

18:01 04.11


У Полтаві створять пляж і для людей із особливими потребами

На прес-конференції про підсумки конкурсу партиципаторних бюджетів у Полтавській міській раді автори поділились своїми планами на реалізацію проектів.

Автор великого проекту-переможця Аделя Веславівна Рутка, приватний підприємець та депутат Подільської райради, розказала про те, чим надихалась, створюючи проект "Зона відпочинку на Подолі" вартістю 499 тисяч грн.

Я люблю бігати, і часто бігаю в тому районі. Улітку майже кожного дня бачила на пляжі родину – молодого сина з матір'ю, прикутою до інвалідного візка. Дочекавшись, коли біля води небагато людей, син підкочував візок, наскільки можливо, і на руках ніс матір через пляж у воду, щоб жінка могла трохи поплавати. Потім – зворотній шлях до візка. Я тоді подумала, що було б добре створити більш комфортні умови для відпочинку біля води якраз для інвалідів

– розповіла пані Аделя.

У розробленні проекту їй допомагали активісти організацій, що підтримують інтеграцію людей з інвалідністю в суспільне життя. Значну підтримку в голосуванні надали працівники та підопічні міського центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів. Кошторис виготовила приватна будівельна фірма.

499 тисяч гривень, виділені для реалізації проекту, будуть використані на облаштування території на узбережжі Ворскла на вулиці Зелений острів. Це спортивні майданчики (поля для міні-футболу та волейболу), лавки і навіси від сонця, питні фонтанчики, роздягальні та вбиральні. Планується встановити два окремих біотуалети – для більшості людей та для осіб із особливими потребами. Для них також передбачений спеціальний пандус, який дозволить в'їжджати на інвалідному візочку просто у воду річки. Крім цього, планується за допомогою земснарядів прочистити річкове дно, а також намити піску на сам пляж.

Більш скромні за бюджетами, але від того не менш важливі обсяги робіт у малих проектів, що перемогли в конкурсі бюджетів участі.

Так, проект "Я люблю турнік" передбачає облаштування в Сонячному парку майданчику для воркауту – власне, встановлення турніків. За словами автора проекту, Тамари Литвин, заплановані на цей проект 30 тисяч гривень будуть використані на закупівлю та роботу зі встановлення спортивного приладдя.

Ірина Садовнікова, автор проекту "Полтава велосипедна" планує використати 86 750 гривень на облаштування велосипедних доріжок та встановлення велопарковок у різних районах міста.

Проект, що посів сьоме місце в рейтингу - зі збору в населення та утилізації небезпечних відходів, передбачає бюджет 96 600 грн, які будуть використані на виготовлення контейнерів для збору батарейок, поліграфію (виготовлення інформаційних матеріалів), цукерки для школярів – учасників збору, а також зберігання небезпечних відходів та звезення їх двічі на рік у місто Дніпро на утилізацію. Виконувати роботи з реалізації цього проекту будуть силами міського управління житлово-комунального господарства.

Як повідомили організатори конкурсу, виділені суми мають повністю відповідати запланованому бюджету. У ситуації, якщо грошей на реалізацію буде недостатньо, планується скоротити обсяг робіт. "Наприклад, якщо передбачено 5 лавок, але коштів не вистачає, тоді встановити, наприклад, три лавки, але вкластися в бюджет", - наголосила голова робочої групи конкурсу Оксана Деркач. Виготовлення кошторисної документації має бути включено у виділену суму.

Усі проекти будуть реалізовуватися за участі відповідних міських служб.

бюджет участі, пандус, Аделя Рутка

За темою:

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.