ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

10:49 05.11


На Полтавщині планують щорічне збільшення площі лісів на 350 гектарів

У Головному управлінні Держгеокадастру області відбулась зустріч за участі фахівців обласної земельної служби та лісового господарства області. Мова йшла про створення нових лісів.

Мова йшла про створення нових лісів, збільшення лісистості шляхом освоєння малопродуктивних та деградованих територій, адже це інвестиція в майбутнє. Нині Полтавщина – це регіон, де кількість лісів, на відміну від інших регіонів, не зменшується, а навпаки, за останні 15 років лісистість збільшилася на 0,7% - а це збільшення площ лісів в області на 13,7 тисяч га.

У квітні 2016 року Полтавська обласна рада затвердила програму комплексного розвитку лісового господарства "Ліси Полтавщини на період з 2016 до 2025 року". Під час розробки цієї програми Головним управлінням Держгеокадастру у Полтавській області було орієнтовно визначено 2,5 тисяч га деградованих та малопродуктивних земель запасу, які можуть бути надані в постійне користування лісгоспів для лісорозведення. Тобто щороку у рамках програми створюватимуться нові ліси на площі 350 гектарів.
За результатами зустрічі землевпорядники та лісівники Полтавщини підписали Меморандум про співпрацю щодо взаємодії з питань юридичного оформлення землевпорядної документації на земельні ділянки під заліснення.

Держгеокадастр, земля, екологія, ліс

За темою:

  • У лісах ведеться цілодобове чергування через найвищий рівень пожежної небезпеки
  • У лісах Полтавщини оголосили про найвищий рівень пожежної небезпеки
  • Пішов із життя відомий полтавський журналіст
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.