ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

10:31 07.11


Знайшли жінку, яка вінчальним шарфом врятувала життя незнайомцю

Після кримінальної події ввечері 31 жовтня, коли в результаті сварки полтавець отримав серйозне ножове поранення з пошкодженням артерії, ми знайшли людину, яка першою надала допомогу постраждалому.

Нею виявилася полтавка Дарія Добряк. Даша за професією дизайнер, її чоловік Дмитро – поліцейський. Того вечора, гуляючи з донечкою, Дарія очікувала чоловіка з роботи. На майданчику біля АТБ стала випадковим свідком досить голосної сварки двох молодих чоловіків.

Я навіть зробила їм зауваження, щоб не вигукували матюки та вели себе спокійніше

– пригадує жінка.

Вона зателефонувала чоловіку, повідомила про сварку та попросила швидше приїжджати. Несподівано виникла бійка, один з чоловіків вихопив ніж, вдарив свого співрозмовника та швидко пішов з майданчика.

Поранений із криком упав, навколо почав збиратись натовп – люди просто підходили і ставали, мовчки спостерігаючи за чоловіком, що лежав на землі. Дарія побачила кров, що просочувалась скрізь тканину, та пульсацію в тому місці, куди прийшовся удар ножа.

Я побачила, що тканина рухається, пульсує, і одразу зрозуміла: там – артеріальна кровотеча

– говорить дівчина.

Пробившись між людьми, Даша зняла з шиї красивий ніжно-білий шарф та затягла його на стегні потерпілого настільки туго, наскільки змогла.

Поранений кричав від болю, але просив врятувати його життя

– згадує рятівниця.

Свого чоловіка, який якраз прибув, жінка попросила затримати нападника, повідомивши прикмети та напрямок втечі зловмисника. Як потім з'ясувалось, чолов'яга не намагався тікати далеко – він, в стані сп'яніння, просто ховався за спинами знайомих в кількох десятках метрів від місця події.

Хтось із людей викликав швидку. Практично одночасно з цим інший випадковий свідок викликав поліцію.

Даші очікування здалось дуже довгим.

Швидка приїхала майже через півгодини. Я хвилин двадцять тримала джгут і переживала за дитину, адже коляска опинилась десь поза зоною мого зору, за спиною. Коли мій чоловік затримав нападника, сказав мені: "Іди додому". Я попросила людину, що стояла поруч, допомогти, передала йому тримати шарф, а сама взяла дитину та пішла додому. На той момент якраз прибула поліція.

Чоловік, якому Дарія передала шарф, був одягнений у камуфляжну куртку і дійсно, як з'ясувалось згодом, є демобілізованим АТОвцем. На контакт із нами він поки що не вийшов.

Насправді, все відбувалось набагато швидше, ніж здалося нашій героїні. Як повідомив диспетчер станції екстреної медичної допомоги, виклик був отриманий о 18:23, бригада виїхала протягом хвилини і прибула на місце о 18:30.

Згідно з інформацією, отриманою в прес-службі патрульної поліції, дзвінок до чергового по місту надійшов о 18:25. Патрульна машина, що знаходилась неподалік, протягом кількох хвилин першою прибула на місце події. Поліцейські, одразу оцінивши ситуацію, в лічені хвилини надали домедичну допомогу, наклавши медичний джгут, та намагались затампонувати рану підручними засобами, коли під'їхала машина "швидкої". Імена поліцейських нам, на жаль, дізнатись не вдалося.

Лікарі швидкої, надавши в салоні машини невідкладну допомогу постраждалому, відвезли його на госпіталізацію в ургентну лікарню, де було проведено термінове хірургічне лікування. Життю потерпілого нічого не загрожує, його стан задовільний. Але виписати чоловіка обіцяють не раніше, ніж за місяць. Медики кажуть, що допомога була надана дуже вчасно, чоловік не встиг втратити критично багато крові, що врятувало йому життя.

А Дарія на питання, чи думала над кожною дією і чи хвилювалась, надаючи допомогу, впевнено відповідає, що робила все суто автоматично, не роздумуючи і без хвилювання – як вчили на уроках.

І хоча Даші зараз 26 років, вона прекрасно пам'ятає шкільний курс цивільної оборони. "Я добре вчилась в школі", – просто говорить жінка.

Як тільки Дарія побачила ознаки артеріальної кровотечі, зрозуміла, що без накладання джгута не обійтись, не зволікаючи зняла свій шарф, скрутила міцно, зробила петлю та щосили затягла. Дівчина не пошкодувала білосніжного шарфа, який має для неї особливе значення – в ньому вона вінчалась із чоловіком. Свій шарф, який чоловік забрав за її проханням, вона випрала і вибілила, тож тепер він є символом двох подій в її житті.

Порадившись у редакції, ми вирішили віддячити Дарії за її вчинок. Ми вручили рятівниці квитки на виставу "Ревізор" театру "Гайдамаки ХХІ століття", яка відбудеться 1 грудня в театрі ім. Гоголя.

Р.S. Сподіваємось також знайти чоловіка, який був того вечора в камуфляжній куртці, та допомагав Даші надавати допомогу. Ми приготували для нього ще два квитки, і щоб їх отримати, варто лише звернутись до редакції. Якщо людина побажає залишитись невідомою, ми не будемо називати її ім'я, але маємо надію познайомитись особисто та запрошуємо провести приємний вечір 1 грудня за переглядом вистави в нашій компанії.


Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.