ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

12:32 07.11


Вакцини проти грипу на Полтавщині досі немає, - начальник департаменту охорони здоров'я

Вакцин для проведення щеплення проти грипу у Полтавській області поки що немає. Про це під час апаратної наради повідомив керівник департаменту охорони здоров’я Полтавської ОДА Віктор Лисак.

Тільки від 3 листопада зареєстрована корейська вакцина від грипу, української ж вакцини немає. Але на Полтавщину поки вакцина не надійшла. Тим не менш, у мережі є препарати для лікування хворих. За нашими приблизними підрахунками, середня вартість лікування легкої форми грипу коштуватиме близько 200 гривень, а тяжкої форми - 800-1000 гривень

- сказав Віктор Лисак.

За інформацією посадовця, у області у групі ризику перебувають 5 тисяч осіб - це співробітники медичних установ області, вагітні жінки, співробітники комунальних установ.

Також Віктор Лисак зазначив, що впродовж жовтня у області не було зафіксовано перевищень епідпорогу захворюваності на грип та ГРВІ.

Протягом останнього тижня показники захворюваності на ГРВІ у Полтавській області дещо знизились. Захворіло 6197 осіб, що становить 433 випадки на 100 тисяч населення та нижче на 21,2 відсотка за епідпоріг. Більша частина хворих - діти, а саме 3959 осіб. Це 168,8 випадка на 100 тисяч населення

- повідомив заступник завідувача відділення організації епідеміологічних досліджень державної установи "Полтавського обласного лабораторного центру" МОЗ України" Анатолій Журавльов.

За інформацією Полтавського обласного лабораторного центру, за останній тиждень у області було госпіталізовано 314 хворих.

грип, вакцина, застуда, Лисак

За темою:

  • На Полтавщині знизилася захворюваність на грип та ГРВІ
  • Назвали громади Полтавщини з найбільшим поширенням ГРВІ
  • Полтавщина отримала вакцини проти грипу
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.