ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

00:42 27.01


Хокейний "Кременчук" розбив "Донбас" і вийшов у лідери УХЛ. ВІДЕО

Хокеїсти "Кременчука" 26 січня вдома впевнено перемогли чемпіонів України - "Донбас" із рахунком 6:1 та очолили турнірну таблицю Української хокейної ліги.

Кременчук – Донбас – 6:1 (2:0, 0:1, 4:0)

Шайби: 1:0 - Гніденко (Гаврик, Кірющенков), 12:46. 2:0 - Кузьмік (Коренчук), 16:54. 2:1 -Буценко (Нікіфоров, Лялька). 21:14. 3:1 - Кузьмік (Башко, Гніденко), 42:47. 4:1 – Гніденко, 49:05. 5:1 – Коваленя (Гриценко, Петранговський), 49:36. 6:1 - Петранговський (Коваленя), 52:47.

Кременчук: Захарченко. Коренчук – Кузьмік – Слиш, Башко – Андрейків; Гаврик – Гніденко – Кірющенков, Ісаенко – Ігнатенко. Петранговський – Гриценко – Коваленя, Романенко – Варивода; Чернишенко – Карпенко – Чорний, Дегтярьов – Мельніков.

Донбас: Дяченко. Захаров – Шафаренко – Німенко, Побєдоносцев – Яковлєвс; Нікіфоров – Буценко – Лялька, Кугут – Толстушко. Кочетков – Бондарєв – Р. Благой, Петрухно – Вол.Алексюк; Рамазанов – Шаманський – Єгоров, Хакімов – Григорьєв.

Матч між лідерами чемпіонату викликав величезний інтерес публіки. Саме від цього поєдинку залежала доля першого місця у турнірній таблиці УХЛ. За статистикою донеччанам лише одного разу вдавалося перемагати на льоду арени "Айсберг". Усі інші поєдинки завершувалися перемогою господарів.

Підтвердили свої наміри здобути чергову перемогу у чемпіонаті наддніпрянці у середині першого періоду, коли Артем Гніденко після передачі з-за воріт від Віталія Кірющенкова відкрив рахунок. Майже одразу чудовий шанс подвоїти рахунок втратив найкращий бомбардир ХК "Кременчук" Ілля Коренчук, який не влучив у порожні ворота. Та все ж до перерви господарям вдалося провести другу шайбу. Її автором став екс-гравець "Донбасу" Сергій Кузьмік.

На початку другого періоду гостям вдалося скоротити відставання у рахунку. Після чудової передачі з розвороту від Євгена Нікіфорова, шайбу у ворота переправив Микита Буценко. Цей гол надихнув гостей. Підопічні Анатолія Степанищева спробували одразу ж зрівняти рахунок, створивши кілька небезпечних моментів біля воріт кременчужан. Непогану нагоду втратив Віктор Захаров, який не зміг переграти Захарченка у ближньому бою. Не вдалося запалити червоне світло за воротами голкіпера національної збірної і його партнерам по команді. Під кінець періоду стало більше зіткнень та силових прийомів. Один із таких епізодів стався біля воріт кременчужан, коли Денис Ісаєнко жорстко зустрів Дмитра Німенка. Незважаючи на протести з лави донецької команди, захисник кременчужан продовжив гру.

У дебюті третьої двадцятихвилинки не витримали нерви у Слиша та Шафаренка. Слідом за ними на лаву для штрафників відправилися Ісаєнко та Лялька. На цьому вилучення не закінчилися. Після помилки біля власних воріт на дві хвилини лід залишив Мартіньш Яковлєвс. Цією більшістю ХК "Кременчук" скористався сповна. Сергій Кузьмік зумів вдруге у матчі засмутити Дяченка – 3:1. У середині періоду господарі ще двічі закинули у ворота чемпіона, причому знадобилося їм для цього всього тридцять секунд. Спочатку Артем Гніденко, а потім Ігор Коваленя довели рахунок до розгромного – 5:1. Такий перебіг подій був для донецької команди неочікуваним. Гравці не могли зрозуміли, що відбувається. Привести до тями свою команду намагався Віталій Лялька, який зійшовся у кулачному поєдинку зі своїм тескою Андрейківим. Проте "завести" команду йому не вдалося. Довершив розгром чемпіона Юрій Петранговський, який встановив остаточний рахунок – 6:1.

Підопічні Дмитра Підгурського наздогнали за кількістю набраних очок "Донбас". Завдяки перевазі у матчах між собою першу сходинку обіймають тепер саме хокеїсти з Кременчука. До завершення регулярного чемпіонату обом командам залишилося зіграти по вісім матчів. Центральним протистоянням має стати матч у Кременчуці 15 лютого, коли в очному протистоянні знову зустрінуться лідери чемпіонату. Цей поєдинок, імовірно, і визначить переможця регулярного чемпіонату.

спорт, хокей, ХК Кременчук

За темою:

  • Непорозуміння: у Полтаві призупинили будівництво спортмайданчика на Грушевського
  • Волейболісти Полтавщини потрапили до топ-п'ятіріки Суперліги. ФОТО
  • На Полтавщині перекинувся автомобіль: двоє у лікарні
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.