ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

19:30 26.02


"Ворскла" не втримала нічию у грі проти "Шахтаря"

Ворскляни виграли перший тайм стартової офіційної гри року у кращої команди країни, проте програли на останніх хвилинах матч.

Шахтар - Ворскла — 2:1

Вже третій сезон поспіль календар дарує можливість ворсклянам стартовий матч календарного року проводити проти "Шахтаря". На тлі іменитого суперника у полтавців була чудова можливість проявити свої найкращі якості. А наразі, коли склад біло-зелених за зиму значно змінився - тим більше. Важливим моментом став і ювілей Василя Сачка біля керма ворсклян — звітний матч став для коуча сотим. Отже — пам'ятним.

Полтавська команда весняну частину сезону розпочала за звичною схемою 1-4-2-3-1. Досвідчений Шуст зайняв місце у воротах, квартет захисників склали (зліва направо) Ребенок - Чеснаков - Даллку - Пердута; Ткачук і Кравченко зайняли позиції в опорній зоні, і атакувальний квартет ворсклян склали Мякушко, Шарпар, Одарюк і Хльобас, причому останній діяв на вістрі. 

Перший у матчі небезпечний момент створили полтавці. Одарюк зробив непогану подачу зі свого правого флангу, а Мякушко ледь не встиг на випередження, причаївшись за спиною у захисника на дальному куті воротарського майданчика. Через дві хвилини Срна пробив після відскоку - вище воріт.

Тут же Коваленко вийшов на ударну позицію, але не влучив як слід по м'ячу. Потім Фред із-за меж карного майданчика поцілив у стійку, а Степаненко другим темпом пробив мимо воріт. "Шахтар" багато і різноманітно атакував, а забили ворскляни. На 27-й хвилині новачок Мякушко вивів на ударну позицію Хльобаса і той технічно перекинув м'яч через екс-ворсклянина Андрія Пятова - 0:1.

Донецький клуб чимдуж кинувся в атаку - відіграватися. Дуже активний Бланко-Лещук потужно бив головою - від рук Шуста м'яч влучив у поперечину! Через хвилину той же Бланко-Лещук красиво бив п'ятою - добре, що Пердута після кутового залишився на ближній стійці і головою виніс м'яч із воріт. На 39-й  хвилині все той же Лещук не влучив у ворота з семи метрів, хоча йому ніхто не заважав прицільно пробити. Так ворскляни і виграли перший тайм, хоча за грою команда португальця Фонсеки на поразку аж ніяк не заслуговувала.

Картина змінилася після перерви. Полтавці надто притислися до власних воріт, у них зовсім зникла контргра, а тиск "Шахтаря" на ворота Шуста щохвилини ставав все сильнішим. Проте воротар біло-зелених творив дива, рятуючи свою команду навіть ціною власного здоров'я. Але й він був безсилим, коли м'яч після серії рикошетів опинився у сітці. Гол записали на Коваленка, хоча здалося, що останнім до мяча торкнувся капітан ворсклян Чеснаков. Якби полтавці втримали нічию, цей результат можна було би вважати футбольним дивом, але дива не сталося. Факундо Ферейра, який вийшов на заміну після паузи, повязаної з травмою та відновленням, скористався помилкою ворсклян у захисті після удару Бланко-Лещука та сейву Шуста — і несильним, але точним ударом у дальній кут забив переможний для донеччан гол. 

Так на 90-й хвилині гри рахунок змінився на 2:1, а у компенсований час можна згадати хіба що вилучення Зарічнюка, який цього вечора встиг пограти трохи більше десяти хвилин…

Шахтар (Донецьк) – Ворскла (Полтава) – 2:1 (0:1)

Голи: 0:1 - Хльобас 27, 1:1 - Коваленко 63, 2:1 - Феррейра 90.

Шахтар: Пятов, Срна (к), Кучер, Ракицький, Ісмаїлі, Степаненко, Фред, Марлос (Зубков 90+4), Коваленко (Феррейра 67), Бернард (Тайсон 46), Бланко-Лещук.

Запасні: Шевченко, Бутко, Кривцов, Малишев.

Головний тренер: Паулу Фонсека.

Ворскла: Шуст, Пердута, Даллку, Чеснаков (к), Ребенок, Ткачук, Кравченко, Одарюк, Шарпар (Зарічнюк 81), Мякушко (Кунєв 63), Хльобас.

Запасні: Сарнавський, Остапенко, Сапай, Шаповал, Саків. 

Головний тренер: Василь Сачко.

Попередження: Бернард 38, Коваленко 60, Шуст 73, Зарічнюк 83, Одарюк 85, Феррейра 90+1.

Вилучення: Зарічнюк 90+3 (друге попередження).

Арбітр: Дмитро Кутаков (Київська область)
26 лютого 2017 року. Харків. ОСК Металіст. 5 058 глядачів. 1 градус.

Статистика матчу:
Удари по воротах - 22:2
Удари в площину воріт - 8:2
Кутові - 15:1.
Гольові моменти - 9:2.

спорт, футбол, ФК Ворскла

За темою:

  • Непорозуміння: у Полтаві призупинили будівництво спортмайданчика на Грушевського
  • Волейболісти Полтавщини потрапили до топ-п'ятіріки Суперліги. ФОТО
  • На Полтавщині перекинувся автомобіль: двоє у лікарні
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.