ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

19:00 01.04


"Ворскла" виграла вдома вперше з вересня минулого року

Полтавська "Ворскла" на своєму стадіоні виграла у луцької "Волині" - 2:0 завдяки голам Шарпара і Хльобаса. А Сачко переміг Кварцяного, під орудою якого тренер ворсклян свого часу багато років грав у Луцьку.

Фото Олега Журавльова Фото Олега Журавльова Фото Олега Журавльова Фото Олега Журавльова Фото Олега Журавльова Фото Олега Журавльова Фото Олега Журавльова Фото Олега Журавльова Фото Олега Журавльова Фото Олега Журавльова Фото Олега Журавльова Фото Олега Журавльова Фото Олега Журавльова Фото Олега Журавльова Фото Олега Журавльова Фото Олега Журавльова Фото Олега Журавльова Фото Олега Журавльова Фото Олега Журавльова Фото Олега Журавльова Фото Олега Журавльова Фото Олега Журавльова Фото Олега Журавльова Фото Олега Журавльова

Ворскла — Волинь — 2:0

Голи: Шарпар 34, Хльобас 62.

Ворскла: Сарнавський — Сапай, Чеснаков, Чижов, Ребенок — Ткачук (Кунєв 79), Кравченко — Мякушко, Шарпар, Одарюк (Саків 88) — Хльобас (Загорулько 85). Запасні: Шуст, Бараннік, Даллку, Зарічнюк. Головний тренер - Василь Сачко.

Волинь: Кичак — Никитюк, Логінов, Горопевшек, Шаповал — Тетеренко, Романюк (Задерецький 78) — Герасимюк, Діденко (Ляшенко 60), Мемешев (Дудік 46) — Петров. Запасні: Марчук, Меленишин, Чепелюк, Марушка. Головний тренер - Віталій Кварцяний.

Попередження: Ребенок 19, Чижов 27, Шарпар 45 — Горопевшек 9, Никитюк 90+2.

Арбітр - Ігор Пасхал (Херсон).

1 квітня 2017 року. Полтава. Стадіон "Ворскла" імені Бутовського. 550 глядачів. 10 градусів.

Статистика матчу:
Удари - 15:8.
Удари в площину воріт - 8:1.
Кутові - 5:3.
Гольові моменти: 7:2.

Щоб зрозуміти "інтригу" цього матчу, достатньо зазначити: на другому етапі команди зіграють десять матчів, а різниця між "Ворсклою" (перша в таблиці аутсайдерів) та "Волинню" (остання), які зійшлися у двобої на полтавському стадіоні, становить 14 очок.
Окрім того, з нинішніми проблемами у лучан для них взагалі збереження існування буде досягненням, а вкупі з "Дніпром", який теж на межі між життям і смертю, ці дві команди - кандидати на вихід із Прем'єр-ліги.

Відтак, за відсутності цікавості турнірної, доводилося шукати інші принади суботньої зустрічі. По-перше, Василь Сачко зазначав, що на цьому відтинку змагань більше довірятиме молоді. Але у матчі проти свого екс-тренера Кварцяного наставник полтавців склад особливо не змінив: наймолодшим Кравченку та Сарнавському - по 22 роки, решта - старші. У порівнянні з попередніми матчами хіба на правий фланг оборони замість дискваліфікованого Пердути, який дивився гру з трибуни, вийшов Сапай.

Інша справа - "Волинь": Шаповал - 1995 року народження, Тетеренко, Петров і Романюк - 1997-го.

На диво, стартові хвилини матчу не виявилися такими, як були в поєдинку дублерів (перемога полтавців 9:2 і перший гол уже на другій хвилині). Безумовно, перевага була у "Ворскли", у якої традиційно вирізнялися фланги, однак до небезпечних моментів це не призводило. Хіба Одарюк пробив головою поруч із рамкою на 13-й хвилині.

А от лучани зуміли одного разу влучити в штангу після подачі зі штрафного і удару Мемешева на 16-й хвилині, а на 29-й Романюка вивели одного проти Сарнавського, але кіпер ліквідував загрозу.

На 34-й хвилині після фолу на гравцеві лучан, який не помітив арбітр, ворсклянам вдалася швидка контратака. У Мякушка пройшла розрізна передача на Шарпара, який вийшов сам-на-сам із Кичаком, обіграв голкіпера і закотив м'яч у ворота своєї колишньої команди.

І знову - багато боротьби в центрі поля зі спробами атак господарів і контратак гостей, одна з яких завершилася непоганим ударом Герасимюка - поруч зі стійкою. Із тим суперники і пішли на перерву.

У другому таймі гра з великою кількістю боротьби в центрі поля продовжилася. Відзначимо хіба що вихід Хльобаса на ворота "Волині", однак форвард вирішив не зближуватися з голкіпером і пробив над воротами.

Як виявилося, це була лише пристрілка, бо на 62-й хвилині Мякушко віддав низом на Хльобаса, той скористався позиційною помилкою захисників і пробив воротаря лучан удруге.

Тут же полтавці могли забивати і втретє, але після пасу від Мякушка Шарпар пробив поруч зі стійкою. На 70-й хвилині захист "Волині" взагалі спостерігав, як полтавці за дві передачі пройшли центр поля, організували небезпечну атаку і Мякушко в кількох кроках перед воротами з гострого кута намагався перекинути воротаря, а Хльобас - замкунти напівпас-напівудар. На 84-й він же не скористався двома поспіль передачами від партнерів.

Після того господарі створили ще дві чудові нагоди - та реалізувати їх не змогли, здобувши таким чином перемогу 2:0.

Василь Сачко: "Я не можу сказати, що перемога була легкою для нас, але в грі було багато боротьби, моментів. Думаю, що ми перемогли заслужено. У нас формується нова команда, багато нових гравців. Ми проаналізували помилки. Хлопці на тренуваннях відпрацьовують комбінації, і цього тижня добре попрацювали. Радує, що ми багато створили сьогодні і двічі забили. Я на полі сьогодні бачив команду"

Віталій Кварцяний: "Гра була деформована не футболістами, а іншими силами. Більше мені нічого сказати..."

спорт, футбол, ФК Ворскла

За темою:

  • Маршрутний мікроавтобус в'їхав в електроопору: двоє травмованих. ФОТО
  • Життя без документів: переселенець оформив паспорт у 35 років
  • Як дістатися в Україну з Польщі
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.