ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

10:27 23.04


"Штаб спротиву": штаб розпущено, спротив залишається

Після виходу розпорядження міського голови Полтави про скликання чергової сесії на 16 червня, "Штаб спротиву", який працював два тижні, вирішив залишити приміщення міськради.

22 квітня представники штабу дали у приміщенні міськради імпровізовану прес-конференцію, на якій повідомили про своє рішення.

Після ідіотського розпорядження міського голови про скликання сесії на 16 червня більше не має сенсу далі утримувати приміщення міської ради. Штаб спротиву нікуди не подінеться. Ми йдемо в люди, йдемо в народ спілкуватися з громадою, виходимо на вулиці. Сесійна зала ще ніколи не була настільки продуктивною. Полтавці зрозуміли, що це їхнє майно. Тут відбувалися лекції, культурні заходи. Полтавці достойно вийшли на акції протесту. Мер побачив, що полтавці можуть стояти до кінця. Полтава побачила протест, який може бути переможним. Більше того - дух Полтави намагалися переломити бункерами, кримінальними авторитетами, погрозами, тітушнею та справами в поліції - не змогли. В цій боротьбі ми йдемо без втрат, а мера залишаємо наодинці з роздовбаною "Солідарністю" та пом'ятою краваткою

 — прокоментував ситуацію на власній сторінці у соцмережі опозиційний депутат міськради Юліан Матвійчук.

Нагадаємо, що Олександр Мамай називав організаторів "Штабу спротиву" "терористами" і відмовився скликати позачергову сесію міськради, на якій наполягали представники опозиції.

Це ще не перемога. Мамай скористався недосконалим законодавством і максимумально відтягнув термін проведення сесії міськради. Але з іншого боку, він збрехав про 15 депутатів, які були нам потрібні для скликання позачергової сесії. Досвідчені юристи довели, що ми були праві стосовно чотирнадцяти, і у нас є відповідні документи


 — сказав Матвійчук у розмові з нашим кореспондентом.

політика, протест, влада, міськвиконком, сесія, Олександр Мамай, Юліан Матвійчук

За темою:

  • Зміни до "Полтавського спротиву": що затвердила міська рада
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.