ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

20:49 19.12


Правовий нігілізм обласної ради


Апарат Полтавської облради чинить правову вакханалію при підготовці до розгляду обласного бюджету на 2017-й рік.
 Тільки Оксана

На прикладі Полтавської облради ми можемо спостерігати правовий нігілізм і порушення закону при прийнятті обласного бюджету. Судіть самі. Порушені строки опублікування проектів рішень — за 20 днів. Порушений строк оголошення про засідання комісій — за три дні. Є призначення засідань комісій на один і той самий час у той же день. Матеріали розгляду на комісії, як і сам порядок денний, не опубліковані і нікому невідомі...

Непрозорість прийняття бюджету – це відкат назад, у часи Януковича, коли ніхто не знав, що відбувається за закритими дверима у сірому будинку на Жовтневій, 45. Хоч органи, які там сидять, і поміняли назву з часів СРСР, їхня ментальна сутність так і залишилась на рівні із сумнозвісним «обкомом», помноженим на кримінально-корупційні прагнення депутатів і чиновників занурити руки в кишені обласного бюджету.

Звісно, вони не хочуть, щоб ми побачили, як вони крадуть наші гроші. Вони мріють повернути Полтавщину в 2012 рік, коли вхід на сесію був по запрошенням, а вхід до сірого будинку — за перепусткою. Варто назвати і прізвища чиновників, які несуть відповідальність за цю правову вакханалію. Це голова Полтавської облради Олександр Біленький, який підписав розпорядження про скликання сесії 23 грудня, знаючи наперед, що навіть теоретично строки опублікування не можуть бути дотримані. А також керівник апарату Оксана Черкас (партія «Відродження»), яка не може організувати роботу своїх підлеглих так, щоб не порушувати Закон.

Вважаю, що це стало наслідком політизації апарату облради, коли чиновників призначили не за їхні знання та навички, а за партійними квотами і побажаннями. Не допомогло навіть безпрецедентне розширення апарату у півтора рази. Мабуть, зараз в облраді і прибиральницю не можна звільнити. А то виявиться, що вона — член якої-небудь партії, а її перебування на посаді «цементує» неіснуючу коаліцію.

І наостанок. Прийняття обласного бюджету на 2017 рік із порушенням регламентних і визначених законом процедур є підставою для скасування таких рішень у судовому порядку. Закликаю депутатів одуматися і не повторювати помилок своїх попередників, які довели Україну до революції. Бо історія, як відомо, має властивість рухатися по спіралі.
 
Станіслав ЦИСЬ

Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.