ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

20:16 17.11


Конверти



На мою думку, брати гроші від влади — аморально. Тому що взявши гроші — ти залежний, навіть якщо сам собі  та оточуючим намагаєшся довести протилежне. Так, причин узяти конверт у журналістів знайдеться чимало — скрута, у всіх маленька зарплата, діти та кредити. Мова про інше — про довіру з боку читача та глядача...



Хіба влада живе не на гроші платників податків, якими є і журналісти в тому числі? А критиці хіба не аморальні дії влади піддаються? То чим аморальні вчинки журналістів, які мають професійний обов'язок нести читачу та глядачу правду, відрізняються від аморальних вчинків влади? Нічим. Це моє ставлення, але я чудово розумію, що є й інше.

Влада з часом стає більш винахідливою у грі з журналістами. Використовуючи систему подачок, вона робить із лояльних журналістів «наркоманів», саджаючи їх на голку заохочень.Телерадіожурналістів і репортерів купують оптом.

У колі медійників кажуть, що справжній журналіст продається тільки раз. Потім це називається просто роботою. Тут не йдеться про конверти з грошима, які всі побачили у Полтаві — то корупція у чистому, рафінованому так би мовити, вигляді. Часто все буває інакше — дуже пристойно, легально і благородно. Більше того, іноді навіть сплачені всі податки.

Це як легальна проституція, але не в брудному провулку, а в престижному борделі з кришталевими люстрами. Але суть процесу від цього не змінюється. Проте я не засуждую нікого з колег — у кожного з них свій вибір і власні життєві принципи.

Станіслав МАЙЗУС

Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.