ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

22:14 24.08


Зустрічайте Пипкала!


Рідко яке журналістське застілля обходиться у Полтаві, аби хтось таки не згадав і цю історію. Особливо ті, хто мав честь навчатися на факультеті журналістики КДУ наприкінці 1980-х.
 
Тоді трапилася халепа з кимось із практикантів: приїхав студент у провінцію «черпати досвід», а там, як кажуть, картина Рєпіна «Не чекали...». От на факультеті суворо-надсуворо попередили напередодні наступної практики: їхатимете на практику — обов’язково попередьте начальство на місцях. Студента Пипкала направили до Полтави, на обласне радіо. Не довго думаючи, він «відбив» у переддень телеграму голові місцевого телерадіокомітету: «Прибуваю суботу поїздом № 612 тчк Зустрічайте тчк Пипкало».
Була п’ятниця по обіді, голова телерадіокомітету уже «досиджував» кінець трудового тижня і як палкий рибалка мріяв про суботній виїзд «на коропа», аж тут йому на стіл лягає телеграма з наведеним вище змістом… Прибуваю… Зустрічайте… Пипкало… Хто такий Пипкало? Певне, якесь важливе цабе їде зі столиці, метикує голова, і рука вже тягнеться телефонувати на Київ. Та з’ясувалося, що в Держтелерадіо ніякого Пипкала не знають, але теж засумнівалися: «А може, з ЦК хто?..». Не на жарт стурбований керівник підключає свої зв’язки й там, аби з’ясувати, що ж за птиця цей Пипкало.
— Ні, такого ніби нема, —кажуть «там», але теж починають сумніватися: «Правда, може, хтось із нових, воно ж перебудова, знаєте, тепер як...».
Аби не ризикувати, голова на всяк випадок оголошує суботу робочим днем і починає займатися підготовкою до зустрічі «високого гостя». На ранок він «при параді» уже стояв на пероні разом зі своїм заступником, а завгосп метушився у підсобному приміщенні вокзального буфету, де накривали стіл...
Ранковий поїзд прибув вчасно, народ висипав з вагонів, але доволі швидко «розсмоктався» — хто на тролейбус, хто на таксі… Через хвилин п’ять на пероні залишилися лише ці двоє та ще якийсь хлопчина з рюкзачком на спині. Він здивовано озирався довкола, а побачивши двох солідних чоловіків, несміло підійшов до них:
— Вибачте, я в Полтаві вперше, то чи не скажете, як добратися до облтелерадіокомітету?
Голова підозріло покосився на господаря рюкзачка:
— А ти хто такий?
— Пипкало...
— Ах, так це ти!.. — аж підскочив голова, додавши ще парочку нелітературних виразів...
Гостя ухопили за шкірку і потягли до буфета. Там йому одразу налили гранчак горілки: «Пий!»
— Та я ж не п’ю...
— Пий, гад!
Той випив...
— Закусюй!
— Та я не голодний...
— Їж, гад!
… А десь за годину голова телерадіокомітету уже зібрав планірку. Журналісти з подивом дивилися на розпашілого юнака, який захмеліло либився...
— Знаєте хто це такий? — суворо спитав начальник. — Оце ж через оцього… ви й вийшли сьогодні на роботу!...
 
Віталій СКОБЕЛЬСЬКИЙ

Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.