ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

21:03 12.02


Обережно, "інвалід"!



У нашій країні, в нашому сучасному житті, дуже багато робиться не так, як треба по закону, а значить — протизаконно.



Це і повальна «узаконена» корупція, бездіяльна судова система, силовики і прокуратура, які подекуди стоять на захисті бандитів і рейдерів, але не народу, непомірні податки і комунальні платежі...

Пригадую, де у нас хоча б щось у порядку? Не можу згадати!

Додам вам ще одну «ложку дьогтю».

Автомобілісти, а це величезна частина дорослого населення, добре знають і керуються Правилами дорожнього руху. У Правилах чітко обумовлені дорожні знаки і таблички до них, які всі зобов'язані дотримуватися, навіть пішоходи та діти.

Але виявляється, що по всій Полтаві встановлено таблички до дорожніх знаків 7.17 "Інвалід", виконані з порушенням вимог і стандарту, і ПДР!

Пропонуємо до вашої уваги фото таблички за ПДР і ті, що маємо фактично. Судіть самі!



Отже, все таблички 7.17 — незаконні, а якщо так — при їх недотриманні водії просто не можуть бути покарані. Правда, я більш, ніж впевнений, що порядні і культурні водії не будуть користуватися цією помилкою і займати місця, призначені для інвалідів.

А відділу безпеки руху патрульної поліції області і дорожнім організаціям належить велика робота щодо впорядкування дорожніх знаків.

У зв'язку з цим, згадую випадок, який стався зі мною ще в 2009 році.

Водії зі стажем повинні пам'ятати дорожній знак «Полтава», що знаходився раніше біля Побиванки. Від Побиванки і до автоагрегатного заводу відстань у 3,7 км, ніякої житлової забудови там немає. Це була щоденна «кормушка» для співробітників колишнього ДАІ. Адмінпротоколи там складалися пачками, грошові побори поповнювали кишені ДАІшників! Я ж принципово не дотримувався цього знаку, і завжди йшов на гранично допустимої швидкості у 110 км/год.

І ось одного разу, рано вранці, на порожній дорозі три інспектори ДАІ зафіксували моє «порушення»! Вони аж танцювали від радості, зафіксувавши, як журналіст порушує. На радар, тоді ще чинний, на відеокамеру! Результат: після тримісячної судової тяганини я домігся скасування незаконного покарання, а потім — і перенесення знаку до автоагрегатного заводу.

Слід віддати належне нашим інспекторам патрульної поліції — це вони першими помітили бардак із табличками. До слова, я попросив друзів з Києва і Харкова промоніторити ситуацію з табличками у своїх містах і повідомити мені результат. Дуже підозрюю, що ця проблема існує не лише в нашому славному місті...

Геннадій ФЕТИСОВ

Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.