ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

13:14 14.02


Заготівля дров по-карлівськи



Впродовж минулого року у Карлівці під виглядом санітарного випилювання дерев у центральному «Парку Героїв, які загинули за свободу та незалежність України», а також в парку, який знаходиться поряд із залізницею на під'їзді до станції «Карлівка» по вулиці Промисловій, було випиляно чимало дерев, які не мали ознак сухостою чи відмирання, та не заважали формуванню паркового ландшафту.

Випилюванням займалися працівники Карлівського ВУЖКГ. Як відомо, дозвіл на випилювання дерев надає комісія з тих же представників підприємтва. Якщо хтось спиляє дерево на території міської ради без офіційного дозволу комісії, це вважається правопорушником (ст. 65 КУпАП) і санкція за правопорушення передбачає штраф. А якщо вирубка дерев завдає суттєвої шкоди, то може мати місце і кримінальна відповідальність (ст. 246 ККУ). 

Розглянемо факт випилювання дерев в парку по вулиці Промисловій. Цей парк відомий тим, що він має щільні насадження, тому його завжди проріджували, випилюючи молоду поросль, яка заважала проходити доріжкою, що простягається в обхід залізничних колій. Але цього разу працівники ВУЖКГ під виглядом прорідження спиляли цілу галявину дерев, які були живими і не були сухими, а тим паче — не були схожими на поросль. 

Крім того, дерева були спиляні і розпиляні на шматки, а гілки скидані до купи. Сама поросль, яка заважає вільно пересуватися парком, залишалася на місці, навіть дерева, які впали чи були пошкоджені вітром, залишилися на місці. Такого санітарного випилювання в цьому парку люди ще не бачили. У приватних розмовах водії вантажівок, які перевозили дерева, говорили, що звозять їх до дому міського голови Карлівки Олександра Наконечного.  У результаті, як він сам стверджує, «політичної боротьби» з представниками ПАТ «Полтавагаз», Наконечному припинили газопостачання, тому міський очільник опалює власний будинок дровами. 

В усіх владних звітах по благоустрою йдеться про санітарну вирубку дерев на території міської ради, в тому числі і вищезгаданих парків. Тобто випилювання дерев оформлено як санітарне і планове. Ймовірно, тому, що інспектор із благоустрою є однопартійцем міського голови-свободівця, а також колишнім керівником фірми дружини Наконечного.

Виходить якесь замкнуте коло — скаржитися нікому і просто немає сенсу, бо все оформлюється тими ж службами, які мають контролювати стан насаджень...

Ілля ВАСИЛЕНКО

Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.