ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

21:22 12.02


Київську квартиру екс-міністра перетворили на офіс благодійного фонду



Екс-мінздоху й у страшному сні не привиділося, що в його квартирі буде благодійний фонд пам’яті героїв Небесної сотні.
 

Збіглий у Росію колишній мінздох Олександр Клименко (так зневажливо народ називав Міністерство доходів та зборів в уряді Азарова), мабуть, лікті кусатиме, дізнавшись, що в його шикарній київській квартирі з 1 лютого 2018 року розміщується благодійний фонд пам’яті Небесної сотні. Це той самий Клименко, котрий за часів Януковича з усієї України приймав доларову готівку, в спеціальній кімнаті міністерства її пакували в куби й розвозили вищим посадовим особам держави.

Спочатку квартира була повернута в державну власність, точніше, в управління Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, а тепер її орендує благодійна організація.

Площа квартири – 200 квадратних метрів. Вона знаходиться в елітному житловому комплексі по бульвару Тараса Шевченка, 27-а, навіть на подвір’я якого без дозволу охорони не можливо зайти, бо огорожа.

Квартира вражає своєю розкішшю. Стіни й підлога оздоблені чорним та білим мармуром, дизайн меблів відповідний, скрізь кришталеві люстри, дзеркала. З панорамних вікон 17-го поверху відривається вид на столицю з висоти пташиного лету. Це ж скільки мільйонів треба було вкрасти у простого народу, щоби стати власником таких шикарних апартаментів?

Але відчуття таке, наче знаходишся в музеї чи 5-зірковому готелі, бо немає й натяку на домашній затишок.

— Утім, для офісу, — каже голова благодійного фонду пам’яті Небесної сотні АндрійПавленко, сам активний учасник Євромайдану, — дуже зручно, поруч із площею Перемоги. До нас уже приїздять волонтери з різних областей України, представники діаспори. Є де провести перемовини, обговорити плани увічнення героїв Небесної сотні, випити чаю.

5 лютого першими гостями фонду стали лікарі Миргородської ЦРЛ Юрій Хавер, Олександр Фошин, Сергій Ковтун, громадські активісти з Миргорода Олена Трапікас, Віктор Овчаренко, Володимир Марцинковський, координатори медичної служби Євромайдану Олена Євстигнєєва та Андрій Гук, Олександр Таранов, киянин, котрий 23 роки проживає й працює в Німеччині, брав участь у подіях на Майдані, а зараз суттєво фінансово допомагає фонду.

У наступні дні приїздили громадські активісти зі Львова та Вінниці з екологічними та бізнес-проектами. Тож офіс швидко стає центром комунікації й гуртування українських патріотів та продукування корисних для України ідей.

 

Людмила Стельмах (Кучеренко),
президент Полтавського медіаклубу

Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.