ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

20:37 06.02


Правила гри



Багато хто не серйозно сприйняв витік у ЗМІ листа Глузмана, у якому той попереджав, що рішення по Супрун уже прийняте президентом. А дарма.

Ситуація назріла.

З одного боку «Національна служба здоров'я» уже створена, і Супрун можна подякувати та відпустити. НСЗУ це близько 100 млрд грн, котрі раніше напряму ішли в лікарні, а тепер в ручному режимі розподілятимуться з Києва на ті ж самі лікарні. Звичайно, що такими грошима знайдуться бажаючі розпорядитись і без заокеанських помічників.

З іншого боку, Супрун має найвищий антирейтинг із усіх українських держдіячів, вищий ніж у самого Порошенка. І сам Порошенко в жодному із останніх виступів не згадує медичну реформу як свій успіх, що відображає і його особисте ставлення, і поради політтехнологів.

Ну а спосіб реалізації через «контрольовану опозицію» в особі Ляшка, далеко не новий. Згадайте, декілька днів тому за ініціативою креатури Ляшка в наглядовій раді суспільного телебачення з посади зняли близького до Авакова журналіста Зураба Аласанію, котрий не достатньо ретельно висвітлював діяльність президента. А тепер суд задовільняє вимоги депутата Мосійчука, на котрого давно в прокуратурі під сукном лежить кримінальна справа щодо хабарництва. Лежить без динаміки, доки Мосійчук виконує делікатні президентські доручення.

Є і третій аспект, котрий полягає в тому, що формалізовані Мосійчуком претензії до Супрун, є цілком обгрунтованими. Згідно законодавства, Супрун і не може бути міністром, оскільки не вийшла із американського громадянства, і не може ось уже два роки працювати в.о. Тобто, сама Супрун прийняла ці правила гри.

І от тепер ми маємо історію близьку до фіналу, але із фіналом іще не написаним. Уже зрозуміла концепція, але останні деталі зараз з'ясовуються. Що буде далі, можна прогнозувати, оглядаючись на долю попередніх "іноземних реформаторів".

Зараз Супрун отримала першу доброзичливу пропозицію фіналізуватись. Це можна порівняти із пропозицією, яку отримав Саакашвілі щодо посади посла України в одній із європейських країн. Саакашвілі не почув і не зрозумів, тому залишив Україну з мішком на голові. А, наприклад, Бальчун, почув і зрозумів, тому швиденько зібрав речі і втік до Польщі, щоб роздавати інтерв'ю про те, яким захопливим квестом стала для нього робота в Україні, і який він радий повернутись звідти живим.

Рустам Ісаков
 

 

Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.