ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

13:07 08.01


Зуд реформаторства



Дрібнішають реформи. Нема колишнього розмаху.

Головна проблема, що в Україні зараз відсутні і актуальні загальнонаціональні успіхи, щоб навколо них обєднати націю, і якісь внятні плани на майбутнє відмінні від інфантильного «прілєтіт вдруг волшебнік..». Тому доводиться електорат весь час стимулювати вкидаючи історично-культурні срачі із минулого.

То Бандеру з гробу витягають, то дід Мороз виявляється агентом НКВС, то Різдво треба терміново на іншу дату перенести, то кирилицю на латиницю замінити. За дурною головою і ногам нема покою.

Що стосується Різдва, то нагадаю, що дату народження Ісуса ніхто достеменно не знає. Тому розмови про «справжнє Різдво» безглузді. Святкування Різдва було започатковане як символічний день єдності християн, призначений, як зараз кажуть вольовим рішенням на день сонцестояння, аби витіснити із традиції язичницьке поклоніння сонцю. Нині зимове сонцестояння припадає на 21 грудня, отож ні 25 грудня, ні 7 січня не мають жодного відношення ні до реальної дати народження Ісуса, ні до зимового сонцестояння.

Проблеми із Різдвом ніякої немає, є проблема виключно із зудом реформаторства і примітивною вірою в культ карго, бажанням за допомогою наслідування зовнішніх ознак західної цивілізації досягнути їхнього рівня життя. Мовляв, от поміняємо календар як у американців, скажемо остаточне прощавай і зразу заживемо. Для цього тільки треба ще разочок підкинути розбрат у суспільство і розділити людей на правильних і не правильних.

Не звертайте уваги. Миру і добра вам. З різдвом Христовим.

 


 

 

Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.