ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

13:45 14.01


Наша людина Байден



Дивно було читати конспірологію навколо внесення декількох громадян України до санкційного списку США.

Власне все відбувалось доволі прозоро, але нагадаю основні події.

Почалось усе за правління дорогого нашого Віктора Федоровича Януковича. США мали цілий ряд претензій до його політики, а життєвий досвід Януковича підказував йому, що у таких ситуаціях на претензії треба відповідати питанням «скоко?». Якщо ви вірите у непідкупність американських політиків, то далі варто не читати. Але насправді, як казав класик «согласие есть продукт при нипротивлении сторон», і сторони швидко домовились.

В Україні була створена компанія «Бурізма» котрій корупційним шляхом дуже швидко надали величезні площі та ліцензії на видобуток нафти і газу. А одним із членів наглядової ради став син Джо Байдена на ім'я Хантер. Таким чином Янукович поділився із Байденом своїми корупційними доходами а Байден взявся за його промоушн в США. Схема далека від геніальності і при бажанні доволі очевидна в плані доведення її корупційності.

Потім Янукович втратив владу, а в Україні почалось розслідування по «Бурізмі», в якому сплило прізвище Байдена. Мабуть ви пам'ятаєте візит Байдена до Києва, коли він повчав українців як треба боротись із корупцією і вимагав відставки Шокіна? За лаштунками візиту залишилось те, що Байден приїхав вирішувати власну проблему, прикриваючись американським кредитом для України. Шокін був звільнений а справа «Бурізми» фактично заморожена. Але Хіларі програла вибори Трампу і демократи опинились в опозиції… а очолив їх той самий Джо Байден.

Перед виборами в США Порошенко доволі безглуздо вляпався у публічну підтримку демократів і після несподіваної перемоги Трампа дипломатична ситуація виглядала напруженою. Трамп почав тиснути на Порошенка і вимагати розслідувати справу «Бурізми» та дати йому в руки компромат на основного суперника. Комунікатором у цьому питанні виступив Руді Джуліані, котрий недвозначно поставив лояльність Трампа до України в залежність від вирішення його прохання. Справу «розморозили» а займався нею заступник генпрокурора Луценка на прізвище Кулик. Сам же Луценко публічно не соромився доповідати Джуліані про хід розслідування. Після поразки Порошенка ті ж самі вимоги були висунуті Зеленському. Також активно взаємодіяли із Джуліані Деркач і Дубінський, які оприлюднили записи розмов Порошенка і Байдена.

Ну а потім, власне, на виборах переміг Джо Байден, і оскільки влада демократів по факту перейшла іще до інаугурації, то у американському санкційному списку оперативно з'явились прізвища українських помічників Трампа: Кулика, Дубінського і Деркача.

Доводиться чути, що на персональні американські санкції якось має відреагувати влада. В ідеалі, звичайно так. Якби Україна була суверенною країною, то Джо Байдена варто було би внести в санкційний список України за корумпування українських чиновників і втручання в українські вибори. Але оскільки цього немає, то лишається просто мовчати.







 

 

Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.