ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

12:57 16.11


Про їдальню в туалеті і божевільних в мантіях



Після чергового скандалу, коли здається, що в Октябрському райсуді Полтави уже досягли дна, дізнаєшся таке, що розумієш: дна немає. На цей раз мова йде не про корупцію, а про культуру.



Нещодавно полтавський блогер Геннадій Фетисов опублікував серію фотографій невеликої кімнати, яка слугує їдальнею для суддів Октябрського райсуду. Потрапив він туди абсолютно випадково. Під час судового засідання він помітив, що різні люди заходять і виходять з маленької кімнати, вхід до якої знаходився поруч із місцем судді.

Після засідання він зайшов до тої кімнати. Виявилось, що це маленька їдальня, влаштована… прямо в туалеті! До стінки приставлений невеликий столик, поряд стоїть старенький холодильник, а за кілька метрів – унітаз.

Одразу кидається в очі жахливий стан цієї кімнати, яка вже давно не бачила ремонту. Обшарпані стіни, старі кахлі, бруд. Важко повірити, що саме в такому місці обідають поважні люди в мантіях, які кожного дня виголошують рішення іменем України. Люди, про яких ми знаємо, що вони заробляють великі гроші, але при цьому навіть не здатні забезпечити собі нормальний побут.

Геннадій Фетисов справедливо у своєму дописі докоряє голові суду Олександру Струкову. Адже саме голова мав забезпечити нормальні умови для перебування людей в приміщенні суду. Але мене найбільше вразив низький культурний рівень наших суддів. Вони не бажають змінювати світ навколо себе на краще. У них немає естетичного потягу до прекрасного. Складається враження, що життя зламало цих людей.

Один раз перейшовши межу дозволеного, вони несуться у прірву, навіть цього не помічаючи. А такі люди, як Фетисов чи автор цих рядків для них виглядають не інакше, як божевільні. Хоча насправді божевільні – це ви, панове в мантіях. Просто у своєму колективі ви цього не помічаєте. Ви взяли курс на самознищення. Саме через вас, божевільних, нормальні люди тікають з України, а наша держава зараз стоїть на межі існування, затиснута між перманентною революцією і можливою окупацією. І все це на фоні тотальної бідності населення, яке не завжди може дозволитисобі купити навіть пачку масла.

Подумайте над цим під час свого наступного обіду в туалеті Октябрського райсуду. Чим людина відрізняється від фермерської худоби, яка думає лише про те, щоб наповнити шлунок та нагодувати потомство. Невже це все, чого ви хотіли у своєму житті? Впевнений, що жоден із вас не відчуває себе щасливим.Тож час зупинитися і зробити переоцінку цінностей, поки не стало пізно.

Станіслав ЦИСЬ

Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.