ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

00:00 20.11


Мережа кіберзлочинців із 2009 року займалася розсиланням шкідливих вірусних програм, за допомогою яких хакери отримували доступ до банківських рахунків громадян по всьому світу. Правоохоронці підрахували, що за цей час група злочинців завдала збитків на суму близько ста мільйонів доларів. Із метою викриття злочинної групи об’єднали свої зусилля ФБР США, Європол, Євроджаст, німецька поліція та правоохоронні органи різних країн. Масштабна спецоперація координувалася з центру у місті Гаага, Нідерланди.

30 листопада 2016 року Європол зробив сенсаційне повідомлення про викриття хакерів. Були вилучені сервери та заарештовано п'ятеро учасників банди, троє з яких українці. Лідером групи виявився 33-річний росіянин Геннадій Капканов, який проживав у Полтаві в орендованій квартирі на вулиці Пушкіна, 26. Під час затримання спецпідрозділом «КОРД» він вибіг на балкон та відстрілювався з автомату Калашникова.

Однак після бравурної прес-конференції генпрокурора Юрія Луценка в Октябрському райсуді відбулися дивні події. Суддя Лариса Кулешова відхилила клопотання прокуратури про арешт, внаслідок чого Капканова випустили з-під варти прямо із зали суду!

Звісно, що він одразу зникає у невідомому напрямку. Потім суддя розповідатиме колегам, що підозрюваний, мовляв, застосував до неї гіпноз…

Новина про полтавську суддю облетіла провідні видання всього світу. В очах наших західних партнерів ми постали як країна, толерантна до кіберзлочинності. Луценко, виправдовуючись, почав булькотіти журналістам про можливе звільнення прокурора. На суддю відкривають кримінальне провадження.

З того часу пройшов майже рік. Виявилось, що одіозну «служительку Феміди» ніхто і не думав якось притягати до відповідальності. У жовтні 2017 року в авторитетній газеті «Нью-Йорк Таймс» вийшла чергова стаття на цю тему. Але і ВРП, і Генпрокуратурі і самій Кулешовій наплювати на імідж України. Вони роблять вигляд, що нічого не сталося.

До свого переведення в Октябрський райсуд наша героїня працювала в Лутугинському районному суді Луганської області. Нам невідомо, як вона здійснювала судочинство у базовому регіоні режиму Януковича, який тепер став окупованою територією. Однак, із упевненістю можна сказати, що в Донецькій та Луганській областях судді були цілком підконтрольні Партії регіонів.

Тепер існує велика вірогідність, що Кулешова не тільки уникне покарання за потурання кіберзлочинності, а і отримає в подарунок безкоштовну квартиру у Полтаві. Нещодавно Полтавський міськвиконком ухвалив передати суддям Октябрського райсуду три квартири в новому будинку на вул. Боровикоського, 4. Схема відчуження житла в обхід загальної черги давно відома: спочатку суддя вселяється нібито в службову квартиру, а через пару років виконком надає дозвіл на її приватизацію.

Тож ми з вами стаємо свідками, як прямо на очах розвалюється українська державність. Люди, які своїми діями нищать її, замість справедливого покарання отримають житло і високий посадовий оклад.

Переконаний: у майбутньому ми ще не раз почуємо прізвище луганської судді в різноманітних скандалах. Безкарність розбещує і п’янить, а чорна мантія в нашій країні, на жаль, стала оберегом від статей Кримінального кодексу.

Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.