ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

17:20 17.02


В Октябрському райсуді Полтави не підтримали ідею зацькувати Ларису Гольник



Більшість суддів проігнорували збори, на яких планувалося обговорити заяву колеги щодо тиску на неї з боку голови суду.

Також у порядку денному було питання щодо відрядження до іншого суду Юлії Гальонкіної.
Оголошення про збори викликало певний резонанс у суспільстві, внаслідок чого 16 лютого 2018 року на збори прийшли представник ОБСЄ Венсан Годбійон, журналісти і громадськість, яка підтримує суддю-викривача корупції Гольник. Підготувалися й її опоненти із групи Мамая-Струкова. Вони привели до суду десяток жінок пенсійного віку із заготовленим транспарантом невідомого змісту, а також кількох чоловіків характерної зовнішності.

Згіно з задуманим сценарієм суддів мали «зігнати» на збори, де під тиском тітушoк і «цукрових бабусь» змусити прийняти колективне звернення проти Лариси Гольник. Утім, нічого цього не сталося, а на засідання з’явилася справжня громадськість. Ймовірно, в організаторів був розрахунок на те, що 16 лютого вся увага журналістів і громади буде прикута до сесій міської та обласної рад. Та сталося навпаки: залу заповнили «під зав‘язок».
Плани голови Октябрського райсуду Полтави Струкова вчергове використати своїх колег провалилися. Збори відвідали всього кілька суддів. Працівник апарату оголосила про відсутність кворуму, після чого всі присутні спокійно розійшлись.

Цікава деталь: активістам вдалося помітити на роботі деяких слижителів Феміди, яких не було на зборах. Тобто виходить, вони навмисно проігнорували захід. А буквально за день до цього, 15 лютого, Олександр Струков програв у справі щодо оскарження припису НАЗК, на підставі якого Вища рада правосуддя відкрила на нього дисциплінарне провадження.

Отже, ми бачимо, як стрімко наближається кінець «струковщини» в Октябрському райсуді. А колективу суддів на наступні збори рекомендую включити до порядку денного питання щодо відсторонення Струкова від посади. Адже людина, яка всупереч закону не складала присягу на вірність українському народу, не має право носити мантію та виголошувати свої рішення Іменем України. Це нонсенс, який підриває довіру до правосуддя та негативно впливає на імідж нашої держави загалом.


Станіслав ЦИСЬ

Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.