ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

15:00 21.06


Мрія одиниць, яка може стати гордістю тисяч



Кожна людина вибудовує власну систему життєвих пріоритетів. Здебільшого на початку свідомого життя це кар'єра, гроші та статус. Трохи згодом з'являються сімейні цінності, а ще пізніше важливим є меценатство, намагання увійти в історію свого міста, своєї країни. Все велике завжди починається з мрії. Часом нереальної, але на певному етапі життя ця мрія може перетворитися у ціль.

Є в Полтаві група футбольних ентузіастів, які багато років жили розвитком дитячого та юнацького спорту, а з часом поставили собі за ціль розвинути професійний футбол, вивести нашу молодь із віртуального світу у світ реальних перемог. Мова про спортивний клуб «Полтава». Сьогодні наша мрія і мета – будівництво сучасного спортивного і, зокрема, футбольного комплексу в Полтаві.

Дякувати долі, ми, засновники СК «Полтава» змогли знайти один одного у житті та поєднати свої зусилля – відомий у минулому футболіст Володимир Сисенко, підприємець, меценат і людина з активною життєвою позицією Сергій Іващенко та я — людина, яка багато років займалася спортивною журналістикою, яка добре знає «футбольну кухню».
Ми розпочали з того, що реанімували засновану 2011 року команду СК «Полтава». Це було непросто, але дуже цікаво. Сьогодні наш клуб упевнено крокує з аматорського футболу до професійного і стає справжнім явищем для регіону.

Зараз ми переходимо до наступного, дуже крутого етапу нашого розвитку – створення власної потужної і сучасної спортивної інфраструктури, яка має стати основою насамперед для дитячо-юнацької аудиторії. Мова йде фактично про започаткування власної футбольної школи, власних футбольних традицій. Президент нашого клубу, будівельник та підприємець Сергій Іващенко на «вторинному» ринку викупив залишки спортивної інфраструктури, що належала ТСОУ та кілька десятиріч перебувала у жалюгідному стані.

Оскільки вся наша діяльність є публічною, для проведення подальшої реконструкції та будівництва спортивної інфраструктури, необхідно змінити цільове призначення цієї землі на «будівництво спортивних об'єктів» (варто підкреслити — не житлової чи комерційної інфраструктури, а саме спортивних об'єктів). Для цього були подані відповідні звернення до Щербанівської сільської ради. Разом із зверненнями були подані і детальні плани будівництва. В цих планах чітко розписано, що саме, як і коли будуватиметься. І там немає жодного житлового будинку, ТРЦ чи промислового виробництва. Мова йде тільки про сам стадіон (на майже 10 тисяч глядацьких місць), декілька відкритих тренувальних полів, критий тренувальний манеж. Передбачені проєктом парковка та реконструкція існуючого офісного будинку, як частини приміщень стадіону.

Як же ж ми здивувалися, коли зрозуміли, що окремими політиками та чиновниками ініціюється хвиля відвертої дезінформації, або простіше кажучи брехні про те, що, мовляв, Іващенко там будуватиме житлові будинки. Дійшло навіть до збору підписів про заборону будівництва житлових будинків на цій території. У свою чергу, у відповідь на таку відверту брехню, сміливо можемо сказати, що ми також, усім складом СК «Полтава», разом із Сергієм Іващенком готові підписати це звернення про заборону будівництва будинків на цій території.

Давайте дамо собі відповідь – чи потрібна така спортивна інфраструктура Полтаві та Щербаням? За нашими попередніми розрахунками, через наш комплекс проходитимуть сотні юних спортсменів. І все це мешканці Розсошенців, Щербанів, Полтави. Поява сучасного стадіону, збудованого з урахуванням вимог ФІФА та УАФ виведе обласний центр на новий рівень. І все це — за рахунок приватних інвестицій, обсяг яких не менше 30 мільйонів гривень. На землі, яка вже є приватною.

Мені здається тут наведено вичерпні аргументи, чому заважати такому проєкту є абсурдним – насамперед для інтересів самої громади. Впевнений, що весь цей політичний пил опаде – і проєкт сучасної спортивної арени буде реалізований нами в інтересах громади, в інтересах уболівальників.

А все починається з мрії. І мова не про гроші, не про статус, а про спорт!


Станіслав МАЙЗУС

Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.