ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

18:24 31.03


У Полтаві власників собак хочуть зобов'язати прибирати за своїми тваринами під час прогулянок

Петиція зобов'язати власників собак прибирати за своїми тваринами під час прогулянок набрала необхідну кількість голосів. Тому найближчим часом у міськраді її мають розглянути. Деякі депутати готові підтримати.

Станом на 31 березня на сайті Полтавської міської ради петиція з вимогою зобов'язати власників собак прибирати за своїми тваринами під час прогулянок набрала 323 голосів із 250 потрібних. Це означає, що постійна комісія з питань містобудування, архітектури, розвитку міського господарства, транспорту Полтавської міської ради має із нею ознайомитись.

Звернення подала Ольга Фисун 29 січня 2016 року.

Пропонується зобов'язати власників домашніх тварин, які вигулюють своїх улюбленців в межах міста, прибирати за ними продукти їх життєдіяльності. У місті вже неможливо нормально прогулятися ні самому, ні дітям. Куди не глянь, скрізь собачі екскременти в парках у дворах, на дитячих майданчиках, вздовж тротуарів. Полтавці, зовсім не важко взяти з собою на прогулянку лопатку, пакет і прибрати за своєю твариною. В усіх цивілізованих країнах – це вже давно норма, це ваш культурний рівень. Велике прохання підтримати пропозицію,

- зазначила ініціатор петиції Ольга Фисун.

Аби з'ясувати думку членів комісії щодо цієї петиції, ми звернулись за коментарем до заступника голови комісії Вадима Ямщикова (ВО "Свобода").

Я думаю, що це чудова ідея, тому що в нас поки що немає взагалі ніякої культури вигулу собак. Просто заборонити господарям вигулювати собак – теж не можна. Ми повинні запропонувати якусь альтернативу, тобто спеціальні місця для вигулу собак. Господарі повинні по-європейському, по-культурному носити з собою пакетики і прибирати екскременти за своїми тваринами. Нічого тут такого немає, в Європі це вже давно норма. Там знаходяться в спеціальних парках стовпи, на яких висять безкоштовні пакетики,

- сказав Вадим Ямщиков.

На питання, як привчити до таких манер полтавців, депутат відповів, що спочатку потрібно виділити окремі місця для вигулу собак і розробити певні правила. Потім роз'яснити їх людям, і, якщо вони їх не дотримуватимуться, можливо, звертатися до правоохоронців, які будуть штрафувати.

петиція, екскременти, Ямщиков, міськрада, комісія

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.