ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

15:35 25.05


У Полтаві вшанували Симона Петлюру

Близько 30 полтавців з нагоди 90-річчя з дня загибелі голови Директорії УНР Симона Петлюри поклали квіти до його меморіальної дошки на будівлі ПДАА.

Лідер ГО "Просвіта" Микола Кульчицький організував вшанування пам'яті голови Директорії УНР, головного отамана військ УНР Симона Петлюри. Близько 30 полтавців прийшло покласти квіти до меморіальної дошки відомому діячеві України минулого сторіччя.

В останній момент згадали, що 25 травня минає 90 років з того дня, коли російський найманець убив Симона Петлюру. Купили квіти – ось який гарний букет. І варто пам'ятати сьогодні про праці Симона Васильовича, який він залишив: на економічну тематику, на тему церкви – вони дуже актуально звучать.

Сам Микола Кульчинський прочитав фрагмент з праці Симона Петлюри на політичну тему, про боротьбу українського народу на кількох фронтах: із Антантою, білогвардійцями та червоноармійцями.

Усі охочі сказали кілька слів про Петлюру і актуальність його боротьби і праці за Україну в наші дні. Згадували також Шевченка, вірші якого також звучали сьогодні. А потім люди поклали квіти до меморіальної дошки. Нагадаємо, вона була відкрита влітку 2006 року на будівлі колишньої Полтавської духовної семінарії (нині навчальний корпус ПДАА на вул. Сковороди 1/3), де Симон Петлюра вчився у 1895-1902 роках.

Петлюра, вшанування, Кульчинський

За темою:

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.