ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

12:17 24.06


У Полтаві будинок залишився на тиждень без водопостачання. ВІДЕО

У Полтаві на вулиці Олександра Бідного, 16 жителі 190 квартир уже більше тижня залишаються без центрального водопостачання.

Сам багатоквартирний будинок об’єднаний в ОСББ "Злагода 2016", головою якого є Наталія Мамаєва. Як повідомили журналістам нашого видання жителі будинку, воду відключили 15 червня 2016 року.

Між ОСББ "Злагода" та "Полтававодоканалом" була попередня домовленість про укладання персональних договорів згідно з чинним законодавством. Персональний договір дає можливість кожному мешканцеві будинку без посередників обирати собі водопостачальника та укладати з ним угоду. Проте нове керівництво "Полтававодоканалу", нехтуючи законом України, написало відповідь, у якій ідеться про відмову в наданні житлово-комунальної послуги – центрального водопостачання і водовідведення, мотивуючи це тим, що не укладено договір між ОСББ "Злагода 2016" та КП ПОР "Полтававодоканал".

Як розповіла нам голова ОСББ "Злагода 2016" Наталія Мамаєва, працівники водоканалу опломбували будинковий лічильник на воду, вдавшись до брехні:

Інспектор водоканалу дивним чином потрапив у підвал будинку (саме там знаходяться лічильники - прим. авт.). Він зателефонував мені, сказавши, що потрібно перевірити покази лічильника, після чого представник водоканалу прийшов і опломбував лічильник

Наразі жителі нарікають, що без води в будинку дуже скрутно, адже у багатьох є маленькі діти, за якими потрібен постійний догляд. По воду ж доводиться ходити до знайомих у сусідні будинки або купувати її в магазинах.

Жителі багатоповерхівки написали відкритий лист-звернення голові Полтавської обласної державної адміністрації Валерію Головку, голові Полтавської обласної ради Олександру Біленькому, голові Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг Дмитрові Вовку, прокуророві Полтавської області Сергію Попову, голові Полтавського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України Володимирові Оніщенку наступного змісту:

Ми, співвласники багатоквартирного житлового будинку, що розташований за адресою: м. Полтава, вул. О. Бідного, 16, на даний час не маємо можливості користуватись послугами із центрального водопостачання та водовідведення через принципову позицію КП ПОР "Полтававодоканал", яка ґрунтується на хибному уявленні про чинне законодавство в сфері житлово-комунальних послуг та монопольному становищі на ринку надання послуг із водопостачання та водовідведення на території м. Полтава. … З метою підключення центрального водопостачання та водовідведення співвласниками квартир було встановлено індивідуальні засоби обліку води, які у встановленому законом порядку були опломбовані представниками КП ПОР "Полтававодоканал"

У подальшому співвласники звернулись до КП ПОР "Полтававодоканал" з метою укладання договорів на центральне водопостачання і водовідведення.

Однак КП ПОР "Полтававодоканал" надало формальні відписки на вказані звернення громадян і відмовило в наданні житлово-комунальної послуги – центрального водопостачання і водовідведення, мотивуючи це тим, що не укладено договір між ОСББ "Злагода 2016" та КП ПОР "Полтававодоканал".

Після цього, представники КП ПОР "Полтававодоканал", не надавши жодного письмового попередження, а відповідно до чинного законодавства підприємство повинне повідомляти споживача про плановану перерву в наданні послуг через засоби масової інформації, а також письмово не пізніше, ніж за 10 днів до її настання (крім перерви, що настає внаслідок аварії або дії непереборної сили) із зазначенням причини та часу перерви в наданні послуг, - відключили будинок від центрального водопостачання.

вода, Полтававодоканал, скандал

За темою:

  • Аварійні роботи: де у Полтаві немає водопостачання і світла
  • Прорив на водогоні: де не буде води в Полтаві
  • У деяких селах Полтавщини досі немає питної води
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.