ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

13:36 09.07


ФК "Полтава" не без проблем переграв запоріжців

8 липня на заміській базі ФК "Полтава" відбувся перший контрольний поєдинок у рамках другого навчально-тренувального збору, в якому господарі грали з дебютантом другої ліги – командою "Металург" із Запоріжжя.

Незважаючи на те що це була перша гра команд на професійному рівні, матч можна віднести до принципових, адже коучем запоріжців є колишній очільник ФК "Полтава" Ілля Близнюк. Ілля Владиславович зібрав команду переважно з молодих виконавців, проте на полі були помічені й досвідчені гравці, зокрема екс-полтавець Артур Каськов. У складі ж "Полтави" у ході передсезонних зборів сталася ще одна втрата: слідом за Богданом Семенцем, Анатолієм Масаловим та Єгором Поповичем із команди пішов півзахисник Дмитро Мілько.

Щодо самої гри, то Анатолій Безсмертний з перших хвилин вирішив поекспериментувати і випустив на поле напіврезервний склад (близько половини футболістів не є гравцями основної обойми і перебувають на перегляді). Саме через це й виникла низка труднощів. Суперник не лише не дав можливості здійснити виразні атаки, а ще й відзначився забитим голом. Прострільну передачу отримав Курусь, який і доправив м’яч далі в сітку воріт Камінського – 0:1.

У другому таймі у господарів на поле вийшли гравці основного складу, тому гра одразу пожвавішала. Так, кілька нагод забити було у капітана команди Владислава Насібуліна, але то голкіпер в ефектному стрибку парирував гарматний постріл, то захисник   блокував шлях м’яча до воріт.

На початку  другої 45-хвилинки футболісти з Полтави навіть отримали право пробити пенальті. Однак тренеру команди гостей здалося, що рефері помилився у своєму рішенні, тому він пішов розбиратися на футбольне поле. Проте помічникам Іллі Близнюка та футболістам вдалося вгамувати колегу, і гра продовжилася. Іванов підійшов до "точки", але на прохання Анатолія Безсмертного бити по воротах не став, відправивши м’яч за лицьову лінію. Забити Іванову з пенальті судилося трохи пізніше. Знову атака, і знову фол у карному майданчику. На цей раз все обійшлося без пристрастей: Єгор Іванов вдало реалізував стандарт і  зрівняв рахунок – 1:1.
Та на цьому господарі не зупинилися і провели ще два вдалих випади на ворота суперника. Голи на свій рахунок записали Юрій Соломка та гравець, що перебуває на перегляді, які й установили кінцевий результат матчу – 3:1.
ФК "Полтава" нарешті здобув першу в цьому міжсезонні перемогу. Наступний матч "містяни" проведуть у понеділок, 11 липня - проти ФК "Суми".


Богдан ПРОСКУРОВ

спорт, футбол, ФК Полтава

За темою:

  • Непорозуміння: у Полтаві призупинили будівництво спортмайданчика на Грушевського
  • Волейболісти Полтавщини потрапили до топ-п'ятіріки Суперліги. ФОТО
  • На Полтавщині перекинувся автомобіль: двоє у лікарні
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.