ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

07:45 16.08


На горі Афон знімають фільм про Паїсія Величковського

У Греції, на горі Афон завершився перший етап зйомок документального фільму про легендарного уродженця Полтави - преподобного Паїсія Величковського, а також про його роль в історії світового Православ'я.

Організатори науково-дослідної експедиції "Православна спадщина України на Святій Горі Афон" на своєму сайті розповіли, що зйомки фільму проходили в монастирях Ксенофонт, Пантократор, Симонопетра, а також в Іллінському скиті.

Наша знімальна група отримала унікальну можливість провести зйомки в афонських монастирях, побачити життя святогорських монахів – їхніі послухи, богослужіння, трапезу, працю в іконописній майстерні та бібліотеці 
- вважає засновник фонду Дмитро Ворона.

За його словами, знімальній групі вдалося зібрати відомості про життя Афону в період туркократії, про що розповів професор Фессалонікійського університету доктор Фокіонас Котзагеоргіс. Експерт є автором найбільш повного Житія святих Православної Церкви "Синоксарь", складеного на Святій Горі Афон ієромонахом Макарієм Симонопетрійським. Робота з афонськими ченцями була дуже продуктивною, оскільки вони швидко заглиблювалися в тему проекту і цілком сприяли реалізації зйомок на Святій Горі.

Раніше, в червні цього року на Афоні, неподалік від монастиря Пантократор, групою дослідників була знайдена келія XVII століття, де прийняв чернецтво Величковський. Преподобний Паїсій Величковський - уродженець Полтави, православний старець, аскет, святий, служіння якого проходило в Україні, на Афоні та в Молдові. Преподобний Паїсій відомий також як перекладач праць святих отців із грецької мови, зокрема він переклав на церковно-слов'янську мову "Добротолюбіє" - улюблене духовне читання ченців і мирян.

культура, мистецтво, кіно, религія, Величковський, Афон

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.