ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

11:30 08.09


Полтавський аеропорт просить грошей на реконструкцію

Українська і польська авіакомпанії заявили про намір здійснювати регулярні рейси з аеропорту "Полтава". На сьогодні полтавський аеропорт не має статусу міжнародного пункту пропуску.

Зараз вже розроблений проект рішення щодо переобладнання терміналу аеропорту під міжнародний пункт пропуску. Вартість проекту - 662 тисячі гривень. Документ потрібно погодити з такими профільними державними органами, як Державіаслужба і Митна служба. Саме після узгодження буде визначена і точна вартість робіт, щоб привести аеродром у відповідність з міжнародними вимогами

- розповів виданню "Коло" перший заступник голови Полтавської обласної державної адміністрації Андрій Пісоцький.

За його словами, поки що злітно-посадкова смуга аеропорту "Полтава" може приймати тільки невеликі літаки на існуючому покритті. Керівництво аеропорту подало документи в обласну раду для виділення на найближчій сесії 100 тис. грн. За ці кошти підготують детальний проект переобладнання злітної смуги для забезпечення можливості приймати літаки різної тоннажності.

Кошти необхідні також для облаштування огорожі аеродрому довжиною 1,244 км. Згідно з розрахунками, на це потрібно близько 8,7 млн.грн.

По-друге, нобхідно змонтувати нові освітлювальні системи для нічної посадки літаків - це коштує близько 3 млн.грн.

Для придбання пожежної та снігоочисної техніки необхідно ще близько 15 млн.грн. Ще 4 млн.грн. потрібно на рідкі реагенти для обробки злітно-посадкової смуги взимку.

"Зараз еропорту "Полтава" має одну снігоприбиральну і одну роторну машини", -  додав Пісоцький. У даний момент тут регулярно проводяться навчально-тренувальні польоти і аеропорт працює в стандартному режимі. На утримання аеропорту в цьому році було виділено 805 тисяч гривень - на ремонт злітної смуги та інші поточні потреби. Всього дотування в цьому році склало близько 2,3 мільйона гривень - на ремонт існуючого обладнання та виплату заробітної плати працівникам аеропорту.

Всі інші питання можна буде повноцінно вирішувати тільки тоді, коли аеропорт матиме регулярні рейси і регулярні грошові надходження

зазначив перший заступник голови ОДА.

аеропорт, інфраструктура, гроші

За темою:

  • Аеропорт "Полтава" просить ще 39,3 млн гривень з бюджету області
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.