ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

20:04 14.09


У Яреськах відсвяткували день народження Довженка

12 вересня у селі Яреськи, на майдані біля пам’ятника Олександру Довженку провели урочистості з нагоди 122-ї річниці від дня народження видатного режисера. "Я син свого часу і весь належу сучасникам своїм" - казав колись великий українець.

До пам’ятника митцю (на нижньому фото) поклали квіти, а голова Шишацької РДА Віктор Іваненко наголосив, що Шишаччина – воістинно благословенний край, який надихає на творість багатьох відомих людей.
Наша природа, добрі душею і серцем люди змогли дати світові відомі імена, надихали на творчу та громадську діяльність усіх, хто пов’язав своє життя або окремі періоди з Шишаччиною. І одним із найвідоміших людей, ім’я якого назавжди пов’язане з нашим краєм, є Олександр Петрович Довженко, якому би виповнилося 10 вересня 122 роки. Яреськи для Довженка свого часу стали творчою майстернею. Ми пишаємося і горді тим, що життєвий і творчий шлях Олександра Петровича тісно пов’язаний з нашим краєм і вважаємо його своїм земляком
 - сказав Віктор Іваненко.

Олександр Довженко - український радянський письменник, кінорежисер, кінодраматург, художник, класик світового кінематографу. Щорічно в Яреськах проводиться на його честь районне свято "Співець людини і добра". Почесними гостями Яресьок цього разу стали земляки Олександра Довженка з селища Сосниця, що на Чернігівщині. Про це повідомили у Шишацькій РДА.

культура, Довженко, Яреськи, пам'ять, кіно

За темою:

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.