ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

08:15 20.09


Паралімпійці Полтавщини заробили у Ріо 700 тисяч доларів призових

До 22 вересня кожен медаліст Паралімпіади в Ріо отримає солідні державні преміальні. За кожну "золоту" медаль на Іграх-2016 українським спортсменам виплатять по 40 тисяч доларів США призових.

До 22 вересня кожен спортсмен отримає на свою картку державні преміальні За перше місце на Паралімпіаді-2016 українським спортсменам виплатять по $ 40 тисяч призових.

Про це заявив міністр молоді та спорту Ігор Жданов.
На сьогоднішній день Міністерством молоді та спорту вже підписані накази про виплату винагород спортсменам із дзюдо, фехтування на візках, пауерліфтингу, академічного веслування, кульової стрільби, параканое. У понеділок були підписані накази про виплату винагород спортсменам за підсумками участі в XV літніх Паралімпійських іграх із футболу, легкої атлетики, плавання, настільного тенісу, велосипедного спорту та інших видів

- сказав Жданов.

У прес-службі відомства зазначили, що Міністерство молоді та спорту оперативно (протягом декількох днів) виплатить заслужені призові паралімпійцям. Також було прийнято рішення, що всім переможцям і призерам Паралімпіади-2016 будуть виплачені максимальні призові: за 1 місце - $ 40 тисяч, за 2 місце - $ 26 тисяч, за 3 місце - $ 18 тисяч. Призові виплачуються за курсом НБУ на день зарахування коштів на банківські картки. Нагадаємо, що для України ці ігри стали рекордними за кількістю нагород. Наша збірна завоювала 117 медалей (41 золоту, 37 срібних і 39 бронзових) і фінішувала на третій позиції в світі у медальному заліку - після збірних Китаю та Великобританії.

Неважко підрахувати, що на Паралімпіаді у Ріо українські спортсмени заробили 3.3 млн доларів США. А представники Полтавщини - 700 тисяч із них. Найкращий результат у Ріо серед полтавців показав Євген Богодайко, який за свої вісім медалей Ігор (3 золоті, 3 срібні та 2 бронзові) отримає від держави 234 тисячі доларів преміальних!

Решту призових розділять між собою Дмитро Виноградець - 5 медалей (1+3+1), Ярослав Денисенко - 4 (0+4+0), Єгор Дементьєв - 2 (2+0+0), Юрій Божинський та Оксана Хруль - по 2 (0+1+1), Сергій Ємельянов - 1 (1+0+0), Роман Данилюк (0+0+1), а також тренери спортсменів.

Приємно, що важка праця паралімпійців достойно оцінюється в нашій країні. Додатково спортсмени отримають гонорари і подарунки від своїх місцевих органів влади та територіальних громад.

Паралімпіада, інваспорт, Богодайко, Денисенко, Хруль, гроші, НОК, Жданов

За темою:

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.