ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

16:40 05.10


На Полтавщині засудили вандалів, які хотіли здати на металобрухт плити з військового пам'ятника

Двоє чоловіків вкрали чавунні плити з меморіального комплексу, спорудженого на честь земляків, які боролися проти окупантів в про часи Другої світової війни.

Кременчуцький районний суд визнав винними двох кременчужан в руйнуванні пам'ятника, спорудженого в пам'ять тих, хто боровся проти нацизму в роки Другої світової війни, тобто за ч.3 ст.297 КК України.

За інформацією прокурора відділу прокуратури Олени Храпко, обох чоловіків засудили до чотирьох років позбавлення волі і на підставі ст.75 КК України звільнено від призначеного судом покарання з випробувальним терміном на два і три роки відповідно.

Злочин стався в селі Чечелево Кременчуцького району в липні цього року.

Прокурор зазначила, що чоловіки, попередньо домовившись між собою, демонтували з місцевого меморіального комплексу три чавунні плити, на яких висічені прізвища загиблих воїнів.

Завантаживши плити на візок, зловмисники повезли їх в пункт прийому металобрухту, але по дорозі, не витримавши ваги, тачка зламалася, тому довелося переводити все на велосипед. Однак в місці призначення плити на металобрухт не взяли. А тим часом небайдужі селяни вже побачили наслідки вчиненого і викликали поліцію

- розповіла Олена Храпко.

вандали, суд

За темою:

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.