ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

17:42 07.10


ЦВК заборонила проводити місцеві вибори в трьох об’єднаних громадах Полтавщини

Три громади Полтавської області увійшли до списку таких, які, за даними ЦВК, поки що не мають правових підстав для проведення виборів.

На Полтавщині ЦВК встановила відсутність правових підстав для призначення нею наступних перших місцевих виборів і оголошення їх виборчого процесу депутатів Дмитрівської сільської ради ОТГ та Дмитрівського сільського голови, депутатів Новогалещинської селищної ради ОТГ та Новогалещинського селищного голови, депутатів Сенчанської сільської ради ОТГ та Сенчанського сільського голови.

Як повідомляє секретаріат Комісії, рішення прийняте у звʼязку з тим, що вказані обʼєднані територіальні громади утворені територіальними громадами, розташованими на території кількох суміжних адміністративно-територіальних одиниць. А, враховуючи відповідні норми Конституції України та Земельного кодексу України, необхідною передумовою призначення перших виборів депутатів сільських, селищних, міських рад об’єднаних територіальних громад та відповідних сільських, селищних, міських голів і оголошення виборчого процесу таких місцевих виборів у разі входження територіальної громади, розташованої на території суміжного, у тому числі суміжного з містом обласного значення, району до складу об’єднаної територіальної громади, адміністративний центр якої знаходиться в межах міста обласного значення або іншого району, є внесення змін до меж відповідного міста та району.

Вирішення вказаних питань належить до повноважень Верховної Ради України. Проте відповідні постанови Верховної Ради України про зміну зазначених меж до Комісії не надходили, пише "Трибуна".

вибори

За темою:

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.