ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

13:48 08.10


Нардеп Бублик виграв справу щодо Закону "Про місцевий референдум"

Окружний адмінісуд Києва визнав протиправними дії апарату Верховної Ради України, який відмовивися реєструвати поданий ще в лютому Юрієм Бубликом проект Закону України "Про місцевий референдум".

Ще на початку цього року народний депутат Юрій Бублик подав до Верховної Ради України проект Закону "Про місцевий референдум".  Конституцією України передбачене право громади на місцевий референдум. Так як Конституція має пряму форму застосування, то проведення місцевого референдуму з питань місцевого значення є конституційним і місцева громада має право на його проведення. Право має, але механізму — ні.
Втім, поданий законопроект нардепу повернули без реєстрації, що є грубим порушенням Регламенту Верховної Ради України. Апарат ВРУ підставою для повернення вважає, що поданий Юрієм Бубликом проект Закону "Про місцевий референдум" є альтернативним до проекту Закону "Про всеукраїнський референдум". А це не так. Тому Бублик і подав адміністративний позов до суду на неправомірні дії апарату Верховної Ради, аби зобов’язати його таки зареєструвати проект закону.
4 жовтня Окружний адміністративний суд міста Києва, розглянувши справу у судовому засіданні, постановив задовольнити позовні вимоги народного депутата повністю. Суд визнав протиправними дії апарату Верховної Ради України щодо повернення без реєстрації проекту Закону "Про місцевий референдум" і зобов’язав зареєструвати даний законопроект у парламенті.
Постанова вступить в силу після закінчення строку подання апеляційної скарги.

Прийняття Закону України "Про місцевий референдум", на думку Бублика, значно спростить доступ громадян України до управління місцевими справами, забезпечить наявність демократичних та прозорих інституцій, покликаних сприяти реальному волевиявленню територіальної громади.

закон, політика, Верховна Рада, Юрій Булик, суд

За темою:

  • Мамай просить суд поновитися на посаді міського голови
  • На Полтавщині продовжили заборону руху всіх суден
  • За незаконний продаж підакцизних товарів чоловіку загрожує штраф
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.