ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

21:00 30.10


Працюючий пенсіонер Валерій Головко задекларував 970 тисяч доларів

Голова Полтавської ОДА зі своєю дружиною володіють чотирма квартирами, п’ятьма автомобілями і кафетерієм "На посошок". Про це стало відомо з поданої чиновником декларації за минулий рік.

Нещодавно в Україні запустили електронне декларування майна і доходів. На сайті Національного агентства з питань запобігання корупції у вільному доступі почали з’являтися перші декларації чиновників. Заповнив свою декларацію за 2015 рік і чиновник номер один в області - голова Полтавської ОДА Валерій Головко.

Зокрема, з його декларації можна дізнатися, що подружжя Світлани і Валерія Головків проживає в квартирі площею 184 кв.м., має два нежитлових приміщення загальною площею 604,7 кв.м., а також дачний будиночок на 279,50 кв.м.
Автопарк Головка та його дружини складається з п’яти автомобілів, серед них два "Range Rover" (2014 р.в.) на суму понад мільйон гривень кожен. Для пересування по воді у голови Полтавської ОДА є сучасний водний мотоцикл "Bombardier".
Світлана Головко, згідно декларації, тримає в гардеробі соболеву шубу вартістю 200 тисяч гривень, а також володіє 60% корпоративних прав кафетерію "На посошок", корпоративними правами на агрофірму "Золоте руно" та підприємство "Сервісконсалт". Окрім власного бізнесу дружина очільника області встигає працювати та отримувати зарплату в ТОВ "ТСК".

Сам же голова Полтавської ОДА володіє акціями ПрАТ "Полімпекс" і ПАТ "Росава" на загальну суму понад 700 тисяч гривень та тримає свої заощадження в американських доларах. Комерційному банку Валерій Головко довірив усього 300 тисяч доларів. Решту заощаджень або позичив третім особам (420 тисяч доларів), або залишив собі готівкою (250 тисяч доларів).
Судячи з декларації, основний дохід в 2016 році голова ОДА отримував завдяки виплатам процентів від комерційного банку. А саме - понад 600 тисяч гривень. Зарплата Валерія Анатолійовича за основним місцем роботи склала лише 89 504 гривні, що, порівнюючи з його загальними статками, є невеликою частиною доходів. Іще меншою виявилась пенсія – 56 193 гривні. Сам факт того, що голова Полтавської ОДА отримує пенсію, є цікавим із огляду на його вік. Скоріше за все це пільгова пенсія, яка виплачується особам із інвалідністю.   
Ну, а дихати свіжим повітрям та займатися городніми справами Валерій Головко може на двох земельних ділянках у селі Коломацьке Полтавського району - загальною площею понад 2  220 кв.м.

Згодом ми проінформуємо читачів про нюанси та цікавинки з декларацій інших чиновників-полтавців.

Валерій Головко, ОДА, декларування, статки, гроші, майно

За темою:

  • Директор кременчуцького телебачення отримав річну зарплату у понад 1,1 млн гривень
  • Сім'я керівника Служби судової охорони Полтавщини торік придбала дві квартири та авто
  • Керівник Пенсійного фонду Полтавщини декларує власність у Криму
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.