ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

15:31 10.03


Чиновники й АТОвці радилися, як фінансувати житло демобілізованим із війни

На Полтавщині обговорюють програму фінансування будівництва житла для тих, хто повернувся з війни на Сході. Згідно з нею, 25 відсотків вартості житла сплачуватиме боєць, 50 відсотків - з місцевого й обласного бюджетів.

В приміщенні Полтавської облради провели засідання круглого столу з питань реалізації в області Програми забезпечення житлом учасників антитерористичної операції та членів їх сімей на 2016-2017 роки.

Засідання відбулося за участі голови Держмолодьжитла Сергія Комнатного, представників міської влади Полтави, Кременчука, Комсомольська, Миргорода і Лубен; депутатів обласної ради, керівників регіональних управлінь Фонду сприяння молодіжному будівництву з інших областей України; полтавського Центру допомоги учасникам АТО, представників громадських організацій.

Учасники круглого столу обговорили особливості функціонування Програми, пошук фінансування з місцевих бюджетів, умови надання кредитування, а також підписали меморандум про співпрацю. На засіданні обговорили, якою повинна бути регіональна програма будівництва житла для демобілізованих учасників АТО, щоб вона стала дієвою і допомогла військовим і їхнім родинам вирішити "квартирне" питання.

Згідно з програмою, фінансуватимуть спорудження житла для демобілізованих на умовах "50 на 50", де 25 відсотків вартості житла сплачує обласний бюджет, 25 відсотків - місцевий, решту 50 відсотків - боєць.

Обласну раду на засіданні представляла депутат Юлія Костенко (ВО "Свобода"). Вона зазначила:

Виникали питання про неплатоспроможність демобілізованих бійців, адже їм важко знайти роботу, особливо, в сільській місцевості. Тому подано варіант внести зміни до Програми молодіжного кредитування. Проте, якщо учасник АТО отримує кредит, в цьому є ще й соціальний момент - він знатиме, що потрібно шукати роботу, адже доведеться виплачувати гроші.

Також на круглому столі гостро постало питання щодо самих учасників АТО, бо не всі демобілізовані погоджуються з тим, що ця програма має поширюватися на працівників МВС, які мають власну програму забезпечення житлом від міністерства.

Голова Полтавської ОДА Валерій Головко, який теж брав участь у засіданні, зазначив:

Однозначно це буде окрема програма, без вікового обмеження (як це має місце у програмі молодіжного будівництва, де на пільгове кредитування можуть розраховувати полтавці у віці до 35 років). Суму сплачуватимуть не відразу єдиним платежем, а протягом так званого кредитного періоду терміном до 20 років.

Пропозиції від тих, хто братиме участь у реалізації програми, прийматимуть протягом наступних тижнів. А 25 березня на сесії облради програму розглядатимуть депутати.

житло, АТО, війна, квартира, демобілізовані, Костенко, Головко

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.