ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

11:32 16.03


Щороку на Полтавщині продають або експлуатують людей

Щороку на Полтавщині фіксують випадки торгівлі людьми або їхньої експлуатації. Як цьому зарадити - говорили на координаційній раді в ОДА.

У Полтаві провели засідання Міжвідомчої координаційної ради з гендерних питань та проблем сім'ї при ОДА. На заході говорили про торгівлю людьми та протидію їй у Полтавській області. Учасники – представники управління у справах сім'ї, молоді та спорту ОДА, місцевої поліції, Мінсоцполітики, Міжнародної організації з міграції.

Спеціалісти не можуть точно сказати, скільки жителів Полтавщини постраждало від торгівлі людьми, тому можна говорити лише про окремі випадки. Основна причина такої ситуації – небажання постраждалих звертатися із своєю проблемою до тих, хто може допомогти: до поліції, до влади або навіть до спеціалізованих громадських організацій. Крім того, таким людям відносно нещодавно почали надавати статус осіб, які постраждали від торгівлі людьми. Такий статус дає можливість отримати соціальну, медичну, правову, освітню та матеріальну допомогу.

Сумну статистику по Полтавській області навів фахівець із відділу протидії торгівлі людьми Валентин Кириченко. Він говорив тільки про ті випадки торгівлі людьми, які були доведені до суду і за якими відбувалися процеси:

У 2012 році у нас було три особи по області, яких примушували до трудової експлуатації, у 2013-му шість. У 2014-му п'ятьох жінок продали до Ізраїлю з певною метою. У 2015-му році була порушена кримінальна справа з приводу продажу дитини громадянам Австралії ще у 2008 році. На даний час маємо шістьох потерпілих. Розробки випадків торгівлі людьми забирають багато часу, засобів і далеко не всі вони закінчуються покаранням винних і далеко не про все ми знаємо. Але загалом з 2002 по 2012 рік більше 70 осіб на Полтавщині постраждали від торгівлі людьми – це тільки офіційна статистика.

Учасники засідання обговорили можливості реабілітації для постраждалих від торгівлі людьми у Полтаві, поділилися своїх досвідом. Зокрема, спеціалісти з благодійної організації "Світло надії" надають психологічну та юридичну допомогу різним категоріям соціально незахищених громадян. Наприклад, вони можуть допомогти оформити повний пакет документів особі для надання їй статусу постраждалої від торгівлі людьми.

Нагадаємо, бувають такі форми торгівлі людьми: сексуальна експлуатація, примус до проституції, використання у порнобізнесі; трудова експлуатація; примусове жебрацтво; примусове втягнення у злочинну діяльність; торгівля з метою вилучення органів.

торгівля людьми, нарада

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.