ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

16:17 16.03


Керівник нової патрульної поліції: "Скоро у нас з'являться навіть позашляховики"

Керівник нової патрульної поліції Полтави Віталій Мельничук і заступник начальника ГУ НП в Полтавській області Сергій Альошкін сьогодні спілкувалися з полтавськими журналістами.

Віталій Мельничук/Фото Віталія Скворцова Віталій Мельничук/Фото Віталія Скворцова Віталій Мельничук/Фото Віталія Скворцова Віталій Мельничук/Фото Віталія Скворцова Віталій Мельничук/Фото Віталія Скворцова Віталій Мельничук/Фото Віталія Скворцова Віталій Мельничук/Фото Віталія Скворцова Віталій Мельничук/Фото Віталія Скворцова Віталій Мельничук/Фото Віталія Скворцова Віталій Мельничук/Фото Віталія Скворцова Віталій Мельничук/Фото Віталія Скворцова Віталій Мельничук/Фото Віталія Скворцова Віталій Мельничук/Фото Віталія Скворцова Віталій Мельничук/Фото Віталія Скворцова Віталій Мельничук/Фото Віталія Скворцова Віталій Мельничук/Фото Віталія Скворцова

Віталій Мельничук - керівник нової патрульної поліції Полтави. Говорить, що роботи дуже багато, до того ж доводиться поки що бути без родини, яка мешкає у столиці. Вважає, що кожен патрульний вносить свою частку у безпеку міста.

- Зараз вулиці міста обслуговує 241 патрульний поліцейський. Управління складається з чотирьох рот по 60 осіб у кожній, у місті чергує 21 патрульний автомобіль. Чергують машини цілодобово, у кожній з них знаходяться двоє-троє патрульних, які завжди готові прийти на допомогу. Патрульні реагують на виклики по лінії 102, здійснюють контроль за дотриманням правил дорожнього руху, опікуються питаннями публічної безпеки, здійснюють охорону об'єктів і навіть реагують на сімейні сварки.

- Яким чином ви опинилися у новій поліції?

- У 2015 році, побачивши в новинах на одному з центральних телеканалів про набір в патрульну службу Києва, на загальних засадах пройшов конкурс. Потім було навчання, після якого був командиром роти і заступником командира 4-го батальйону.

- Чому згодилися працювати в Полтаві?

- Полтавщина – це моя рідна земля, і хочеться зробити власний внесок у розвиток нашого регіону. До цього я служив у міліції, але в 2013 році звільнився, пішов з органів внутрішніх справ за власним бажанням.

- Відчуваєте різницю між тією міліцією та новою поліцією?

- Звичайно, різниця значна. Головне – це мотивація людей. Прийти і щось зробити корисне, і не в соцмережах, у а справжньому житті. Це дуже важливо.

- Яке ставлення до патрульних у полтавців?

- Здебільшого ставлення громадян позитивне, дуже хороше. Людям приємно, що до них звертаються ввічливо, задача патрульного, у першу чергу - проводити роз'яснювальну роботу, це не каральний орган. Якщо є проблема, патрульний повинен вирішити питання на місці. Звісно, дрібні організаційні проблеми у нашій роботі існують, як і довкола, але надзвичайних проблем і ситуацій у нас немає.

- Наразі ви – виконуючий обов'язки начальника патрульної служби. Чому?

- Тому що я маю пройти ще один відбір, ще одну переатестацію, здати на так звану рекрутингову ліцензію національної поліції, скласти тести на логіку, знання законодавства, пройти іспит на поліграфі. Це нормальна процедура.

- У соцмережах активно обговорюють велику кількість поліцейських машин у Полтаві, які мають столичні номерні знаки. Вони тут тимчасово?

- Ні, машини будуть тут постійно, вони закріплені за Полтавою. Більше того, маю інформацію, що у нас також з'являться й позашляховики.

Нагадаємо, що двадцять відсотків патрульних складають жінки, а вісімдесят відсотків – мають вищу освіту.

Заступник начальника ГУ НП у Полтавській області Сергій Альошкін розповів журналістам про місячник добровільної здачі зброї та боєприпасів, який проходить на Полтавщині з 1 березня по 1 квітня. З початку місяця мешканцями області було добровільно здано 74 одиниці зброї та два десятки спецзасобів. Деякі екземпляри цієї зброї поліціянти продемонстували журналістам.

поліція, Мельничук, патруль

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.