ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

15:22 01.04


Біля Шишак п'яний водій збив на смерть людину, бо подумав, що то мішок з добривами

Суд присудив п'ять років чоловіку, який, будучи п'яним, на смерть збив пішохода, подумавши, що то мішок з добривами чи травою.

Великобагачанський районний суд визнав винним уродженця Шишацького району у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.286 КК України (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами), ч.1 ст.135 КК України (Залишення в небезпеці) та ч.4 ст.358 КК України (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів). Суд позбавив його волі на п'ять років та ухвалив стягнути на користь сім'ї потерпілого 232.4 тисячі гривень.

23 лютого 2014 року компанія чоловіків зустрілася, аби відсвяткувати день радянської армії. Чоловіки випили і з дозволу власника автомобіля обвинувачений сів за кермо машини ВАЗ-21043. Близько 18:30 компанія під'їжджала до села Шишаки зі швидкістю близько 90 км/год.

Водій виїхав на зустрічну смугу руху, де здійснив наїзд на пішохода, який знаходився у напівсидячому положенні на проїзній частині дороги… Причиною смерті пішохода стала тупа травма голови внаслідок дорожньо-транспортної пригоди, що призвела до виникнення перелому кісток склепіння та основи черепу та крововиливу у мозок,

- зазначено в матеріалах справи.

На суді обвинувачений свою провину не визнав та сказав, що спочатку не зрозумів, кого він збив:

У світлі фар він побачив на його смузі руху пляму червоного кольору і подумав, що це загублений мішок з добривами чи травою… Вказав, що перед моментом контакту з перешкодою він встиг зрозуміти, що то сидить на проїзній частині нахилена обличчям вниз людина у червоній куртці. Вибігши з машини, він побачив, що то був пішохід, в якого обличчя було в крові, він лежав на спині і не дихав. Він спробував надати йому першу медичну допомогу. Потім хтось із присутніх сказав, що потерпілий помер. Він прощупав пульс і зрозумів, що так і є. Була викликана швидка медична допомога та працівники міліції, після чого він разом з товаришем сіли в автомобіль і вирішили поїхали додому, щоб про подію розповісти батькам. На місці залишилися інші двоє пасажирів автомобіля.

Суд зауважив, що обвинувачений надав потерпілому першу медичну допомогу і не доставив потерпілого самостійно до лікувального закладу, хоча мав таку можливість.

Крім того, слідство з'ясувало, що обвинувачений має фальшиві водійські права на право керування транспортним засобом категорії "В", які не були зареєстровані. Однак притягуваний сказав, що вони дійсні.

Вирок може бути оскаржений до апеляційного суду Полтавської області до 29 квітня. Доки він не вступить у силу, обвинувачений перебуватиме під вартою.

Шишаки, суд, смерть

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.