ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

16:02 29.04


Цьогоріч 66 неповнолітніх вже вчинили понад 50 злочинів

У четвер, 28 квітня, в обласній прокуратурі на координаційній нараді обговорювали стан протидії злочинності серед неповнолітніх.

Зазначалося, що цьогоріч при незначній стабілізації криміногенної ситуації у молодіжному середовищі підлітками уже скоєно 55 злочинів, серед яких основне місце посідають крадіжки, грабежі і шахрайства.

Четверта частина дітей, які вступають у конфлікт із законом, мають статус дітей-сиріт або дітей, позбавлених батьківського піклування, третина – виховується в "неблагополучних" сім'ях або в неповній сім'ї одним із батьків. З такими сім'ями і дітьми соціальні працівники, психологи повинні працювати системно і цілеспрямованою, коригуючи розвиток особистості неповнолітнього,

- наголошував у доповіді заступник прокурора області Олександр Савенко.

Із 66 неповнолітніх, які цього року вчинили злочини, 72 відсотка - учні навчальних закладів. Також зростає кількість суспільно-небезпечних діянь, вчинених дітьми, які не досягли віку, з якого настає кримінальна відповідальність, тобто з 11 років.

На нараді говорили й про те, що доволі часто діти самі потерпають від злочинних посягань.

Тринадцятирічна вихованка одного з будинків сімейного типу області звернулась до правоохоронних органів із заявою, що рідний син прийомних батьків протягом тривалого часу змушував її вступати у статеві стосунки. Було зареєстроване кримінальне провадження, про вказаний випадок своєчасно проінформовано службу у справах дітей, однак лише за втручання прокуратури дівчину вилучили із сім'ї та влаштували до Центру соціальної реабілітації,

- навів приклад заступник прокурора області.

Найбільш ефективним методом боротьби зі злочинністю неповнолітніх є запобігання їй. А тому ситуація зі злочинністю у дитячому середовищі вимагає удосконалення профілактичної роботи та пошуку ефективних форм взаємодії всіх державних установ, констатували на нараді.

прокуратура, діти

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.