ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

18:00 03.10


У Полтаві відбулася презентація Інтерактивної мапи віртуальних мандрівок

2 жовтня у внутрішньому дворі Краєзнавчого музею імені Василя Кричевського відбулася презентація Інтерактивної мапи "Віртуальні мандрівки Полтавщиною". Проєкт розроблений КЗ "Центр охорони та досліджень пам'яток археології" Полтавської обласної ради.

У п’ятницю, 2 жовтня, в обласному центрі презентували цікавий проєкт —  Інтерактивну мапу #Віртуальні_мандрівки_Полтавщиною. На захід були запрошені громадські об’єднання, представники сфери туристичного бізнесу і туристичних клубів, представники влади, організацій культурного та освітнього напрямку, науковці, краєзнавці, любителі туризму та  активні громадяни, які люблять подорожувати.

Команда розробників на чолі з В'ячеславом Шерстюком презентували проєкт, розповіли про його унікальність, принцип роботи та функціональність.

 — Вже внесено на мапу 240 об'єктів. Користуватися нею можна вже зараз. Через кілька днів ми дореалізуємо концепцію і можна буде навіть самим створювати певні об'єкти, – запевнив В'ячеслав Шерстюк, директор Центру охорони та досліджень пам’яток археології.

Можливості для користувачів Інтерактивної мапи:

  • Віртуальні мандрівки на маршрутах способом перелітання ( по типу платформи Google Earth Pro).
  • Огляд пам'яток із висоти пташиного польоту за допомоги сферичних панорам та 3D-сфер.
  • Додавання на мапу власних точок із фотографією, описом та ін.
  • Збереження улюблених маршрутів.
  • Можливість запропонувати власні розробки для загального користування.

Полтавщина багата на культурно-історичні надбання, тому одним із завдань Інтерактивної мапи є популяризація історичного спадку Полтавщини, розвиток екскурсійної галузі та потенціалу місцевостей, промоція пам'яток та формату історико-культурного туризму.

Про своє ставлення до проєкту нам розповіла Євгенія Калініна, старша наукова співробітниця науково-дослідного експозиційного відділу археології. Пані Євгенія запевнила, що такий проєкт буде цікавим як людині, яка цікавиться археологією та пам’ятками, так і пересічному громадянину.

 — Звичайно, моє ставлення тільки позитивне. По-перше, це цікаво. По-друге, це потрібно, тому що багато хто знає про археологію лише те, що показують у фільмах, але мало хто знає реалії археології. Завдяки цьому проєкту люди можуть на хвилиночку зануритися в минуле і уявити, як жили наші далекі предки. Тому я вважаю, що такі проєкти потрібні,– сказала Євгенія Калініна.

До слова, проєкт впроваджується за фінансової підтримки Українського культурного фонду та "Zagoriy Foundation".

 

Альона ЯГОЛЬНИК

історія, археологія, пам'ятки, мапа, презентація, інтерактив

За темою:

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.