ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

17:16 25.09


Тендер на реставрацію філармонії відмінили через недовіру та людську помилку

Управління капбудівництва Полтавської ОДА пояснило причини відміни тендеру на реставрацію полтавської філармонії. Вже 27 вересня тендер переоголосять, а його сума буде застрахована на випадок шахрайства.

Наприкінці серпня управління капітального будівництва Полтавської ОДА оголосило тендер на проведення реставрації полтавської обласної філармонії. Очікувана вартість робіт становила 39,4 млн грн.
Заявки на участь у конкурсі подали сім підприємств, найнижча з запропонованих сум складала 32,2 млн грн (що було на 7 млн грн менше за очікувану вартість робіт). Таку вартість, за результатами аукціону, запропонувала львівська "Ві.Ай.Пі. Будівельна компанія".
Проте тендерна комісія напередодні тендеру опублікувала протокол відміни закупівлі. Секретар управління Юлія Расько, за інформацією прес-служби ОДА, пояснила, що причиною скасування тендеру стала людська помилка. Відповідно до Закону "Про публічні закупівлі" є 5 днів, протягом яких комісія має прокваліфікувати першого учасника, пропозиція якого була найбільш вигідною з економічної точки зору (тобто ТОВ "Ві.Ай.Пі. Будівельна компанія"). У даної ж львівської компанії не було деяких документів (дозволу на виконання робіт підвищеної небезпеки, довідки у довільній формі про те, що відомості про їхнє ТОВ не було внесено в Єдиний державний реєстр осіб, що вчинили корупційне правопорушення), тому його необхідно було дискваліфікувати. 22 вересня потрібно було розмістити або дискваліфікацію, або кваліфікацію компанії. Проте під час перерахування відведених на це днів, чиновники зрозуміли, що повинні були провести дискваліфікацію минулого тижня не в п’ятницю, а в четвер. Адже у законі є стаття, що в разі неможливості усунення порушення, замовник може відмінити ці торги.

УКБ вирішило відмінити тендер, щоб уникнути злочинного умислу і складу злочину при майбутній перевірці. Начальник управління Тимофій Голбан вважає, що зробити таку реставрацію за 32 млн грн нереально. На думку чиновника, така пропозиція — умисний демпінг.
Коли у бюджеті закуповують товари , то платиться тільки по факту доставки товару. Але коли закуповують роботи по будівництву, то дається 30% авансу. Тому є великий ризик, що ми даємо аванс - і фірма просто зникає з ним
— пояснив позицію замовника Тимофій Голбан.
Тому, щоби не ризикувати грошима, управління переоголосить тендер, куди заявить обов’язкове страхування всієї суми договору.

тендер, бюджет, будівництво, філармонія, Тимофій Голбан

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.