ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

20:29 28.10


Колишній помічник Костянтина Жеваго вивів із його банку мільярд гривень

Правоохоронці викрили незаконну фінансову оборудку службових осіб АТ "Банк "Фінанси та Кредит", якою банківській установі та її вкладникам заподіяно збитків на суму понад мільярд гривень.

Одному з учасників злочинної групи вже повідомили про підозру. Про це написала у Facebook прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.
ГПУ, Нацполіція та Служба безпеки  викрили незаконну фінансову оборудку службових осіб АТ "Банк "Фінанси та Кредит", які за допомогою нерезидентів України, у тому числі однієї офшорної компанії, кінцевим бенефіціарним власником якої є громадянин України – колишній помічник народного депутата України Костянтина Жеваго - незаконно вивели активи банку на суму понад 1 мільярд гривень.

Досудовим розслідуванням встановлено, що службові особи банку за попередньою змовою з іншими особами, шляхом укладення договору поруки з нерезидентом України (одним із банків, що знаходиться в Австрії), перерахували на кореспондентські рахунки цієї установи грошові кошти у сумі понад 53 763 000 доларів США, що призначались як гарантії з боку Українського банка-поручителя ризикової діяльності офшорної компанії, зареєстрованої на Кіпрі.
У подальшому, внаслідок удаваних фінансових оборудок та не відображення їх у фінансовій звітності "фініків", кошти було втрачено, чим банківській установі та її вкладникам заподіяно збитків в особливо великих розмірах.

Вчора, 27 жовтня, одному з учасників злочинної групи повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України. Суд заарештував підозрюваного з альтернативою внесення застави 41 300 000 грн. Генпрокурор Юрій Луценко озвучив ім'я підозрюваного - це Олександр Демченко.
Банк "Фінанси та Кредит" заснований в 1990 році. Його основним бенефіціаром виступає український бізнесмен, власник ФК "Ворскла", народний депутат  Костянтин Жеваго.
НБУ відніс банк "Фінанси та Кредит" до категорії неплатоспроможних із 17 вересня 2015 року, а 17 грудня ухвалив постанову про відкликання у нього банківської ліцензії та ліквідації.
Нацбанк заявляв про намір відсудити у Жеваго заставу рефінансування "Фінанси та Кредит", яким стало особисте фінансове поручительство в розмірі 1,45 млрд грн, інформує "Тиждень".
Крім того, з реєстру судових рішень, із посиланням на повідомлення Святошинського районного управління поліції Києва, відомо, що 11 травня цього року внесено відомості до єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального злочину, передбаченого ст.190 ч.1 Кримінального кодексу (шахрайство), за фактом вчинення посадовими особами банку і його власником шахрайських дій.

банк, шахрайство, гроші, Костянтин Жеваго, ГПУ, афера, офшор

За темою:

  • Подорожі у відрядженні: заступнику голови Полтавської облради вручили підозру
  • Полтавець незаконно отримував компенсацію за працевлаштування ВПО
  • Новітнє шахрайство: кременчужанин видурив гроші, прикинувшись сином військового
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.