ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

22:29 14.02


Кубок Пожечевського: долю трофею вирішить гра "Полтави" та "Сум"

ФК "Полтава" втратив сьогодні перші очки на турнірі. Але саме підопічні Анатолія Безсмертного залишаються його головними фаворитами.

У стартовому матчі четвертого ігрового дня «Мир» здобув своє перше очко на турнірі, стримавши господарів поля – полтавців.

Полтава - Мир - 0:0

Полтава: Попович, Стеценко, Єфремов, Бєлов, Пінчук, Коновалов, Фаворов, Фаюк, Мілько, Ян Ковалевський, Семенець. На заміну виходили: Бонь, Гудак, Сокуренко, Насібулін, Іванов, Зеленевич, Ковтун, Парамонов, Вовкодав, Семенюк, Масалов.

Поєдинок видався небагатим на гольові моменти. Уся боротьба розгорнулася між двома штрафними майданчиками, і захист в усіх аспектах був сильнішим за атаку команд. Команди багато експериментували і дали можливість пограти виконавцям, які знаходяться на перегляді. У складі херсонців грали вихованці полтавського футболу Сергій Бриж, Сергій Радевич та Руслан Соляник. А Швець, Ємельянов, Комягін і Чмеленко пограли за клуби Полтавщини у першій та другій лігах.

Нафтовик - Вільні агенти - 4:0 (0:0)

Голи: Вечтомов, 61, Піднебенний, 69, Є. Пасіч, 70, 81.

ВА: Саух, Масюк, Ільчиш, Олефір, Попов, Швей, Манасян, Дяченко, Місяйло, Потапенко, Романчук. На заміну виходили: Богданов, Гулович, Пономаренко, Прядко.

Охтирська команда нічого не могла зробити з вільними агентами до перерви. Навіть мала програвати, адже на 44-й хвилині Романчук зобов’язаний був забивати з чотирьох метрів після того, як сам опинився навпроти воріт після позиційної помилки гостей у захисті. Утім, воротар Данкович якимось дивом зреагував на удар і викинув руку, врятувавши свою команду.

А на другий тайм сил у команди, яка не тренується, просто не вистачило. Чим легко і скористалися футболісти «Нафтовика», які на другу 45-хвилинку випустили інший склад – свіжий. За десять хвилин колектив першої ліги відзначився тричі. А міг забити і більше…

Суми - Динамо – 4:1 (2:1)

Голи: Меркушов, 4, Лебеденко, 25, Луговий, 47-пенальті, Томенко, 77 – О. Ротань, 45-пенальті.

Динамо: Яковченко, Ягодовський (Черняк, 70), Сорін, Городчанін, Краснопьоров, Колісниченко, Жарий, П. Ротань (Калюжний, 81), О. Ротань, Мелащенко (Коба, 46), Гребинюк.

Сумчани не мали проблем у матчі з представником чемпіонату Полтавщини. Голи Меркушова та Лебеденка після швидких атак поклали початок розгрому. Втім, за фол проти Сергія Жарого арбітр призначив пенальті і Олексій Ротань повернув динамівців у гру. Але ще один швидкий пенальті – цього разу у ворота Яковченка – вбив інтригу. А крапку поставив екс-ворсклянин, захисник Томенко, який любить і вміє забивати голи.

Становище команд після трьох турів:

  1. ФК Полтава – 10 очок (м’ячі – 9:2)
  2. Суми – 10 (6:1)
  3. Нафтовик – 4 (5:4)
  4. Динамо Р – 4 (10:13)
  5. Вільні агенти – 4 (1:7)
  6. Мир – 1 (4:8).

Календар матчів, що залишилися:

5 тур

15 лютого

11:00 «Мир» — «Нафтовик»

16 лютого

11:00 ФК «Полтава» — «Суми»

13:00 Вільні агенти — «Динамо»

Доля трофею вирішиться у матчі останнього ігрового дня між полтавцями та сумчанами. Господарів поля влаштує навіть нічия.

 

Станіслав МАЙЗУС

Фото Олега ЖУРАВЛЬОВА

спорт, футбол, Кубок Пожечевського, ФК Полтава

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.