ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

16:12 15.02


Мітинг-реквієм у Полтаві: "афганцям" - гроші, витріщакам - кашу. ФОТО

У парку воїнів-інтернаціоналістів на річницю виводу радянських військ з Афганістану зібралися близько 200 полтавців – хтось прийшов ушанувати "афганців", хтось – отримати допомогу від мера, а хтось – з'їсти дармової солдатської каші.

У пам'ять про загиблих салютували/Фото Олега ЖУРАВЛЬОВА У пам'ять про загиблих салютували/Фото Олега ЖУРАВЛЬОВА У пам'ять про загиблих салютували/Фото Олега ЖУРАВЛЬОВА У пам'ять про загиблих салютували/Фото Олега ЖУРАВЛЬОВА У пам'ять про загиблих салютували/Фото Олега ЖУРАВЛЬОВА У пам'ять про загиблих салютували/Фото Олега ЖУРАВЛЬОВА У пам'ять про загиблих салютували/Фото Олега ЖУРАВЛЬОВА У пам'ять про загиблих салютували/Фото Олега ЖУРАВЛЬОВА У пам'ять про загиблих салютували/Фото Олега ЖУРАВЛЬОВА У пам'ять про загиблих салютували/Фото Олега ЖУРАВЛЬОВА У пам'ять про загиблих салютували/Фото Олега ЖУРАВЛЬОВА У пам'ять про загиблих салютували/Фото Олега ЖУРАВЛЬОВА У пам'ять про загиблих салютували/Фото Олега ЖУРАВЛЬОВА У пам'ять про загиблих салютували/Фото Олега ЖУРАВЛЬОВА У пам'ять про загиблих салютували/Фото Олега ЖУРАВЛЬОВА У пам'ять про загиблих салютували/Фото Олега ЖУРАВЛЬОВА У пам'ять про загиблих салютували/Фото Олега ЖУРАВЛЬОВА У пам'ять про загиблих салютували/Фото Олега ЖУРАВЛЬОВА У пам'ять про загиблих салютували/Фото Олега ЖУРАВЛЬОВА

Сьогодні вранці у парку воїнів-інтернаціоналістів біля Октябрьської районної ради відбувся мітинг-реквієм на честь загиблих в Афганістані вихідців з нашої області. Біля пам'ятника "афганцям" зібралося понад 200 полтавців.

На заході мер міста Олександр Мамай вручив дев'ятьом мамам загиблим в Афганістані по тисячі гривень у конвертах. Також по 500 гривень та відзнаку у вигляді нагрудної медалі отримали десятеро афганців. До речі, всі грошові винагороди були у конвертах із логотипом політичної партії "Совість України", лідером якої є Олександр Мамай.

На сайті міської ради також зазначено, що сертифікат на отримання житла – квартири у місті Полтава – було вручено учасникам бойових дій в Афгатістані Геннадію Деркачу та Геннадію В'юннику.

Під час мітингу-реквієму голова Полтавського обласного відділення Української спілки ветеранів Афганістану Юрій Цомартов вручив Василю Ковальчуку нагороду за визволення близько 50 мешканців Полтавщини з полону сепаратистів у зоні АТО. У зв'язку із нинішніми бойовими діями на сході України порівнювали цифри двох воєн.

Дивіться, за десять років війни в Афганістані загинуло близько 90 уродженців Полтавщини, тоді як за два роки АТО наша область втратила на Донбасі понад 100 воїнів

- повідомив Юрій Цомартов.

Після закінчення мітингу-реквієму частина присутніх пішла за солдатською кашею – її привезли у шести 40-літрових бідонах. Підготовлені полтавці принесли із собою тару, куди безкоштовної їжі мало влізти якнайбільше. Коли охочі отримували свої порції, то починали окуповувати кілька спеціально привезених столиків та всі навколишні лави. Причому чоловіки, звичайно, не тільки їли, а й пили горілку.

Текст і фото Анна СОЛТОВСЬКА

Афганістан, річниця, Цомартов, Ковальчук, Мамай, гроші, афганці

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.