ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

17:27 15.02


Депутати не обговорили повноваження місцевих рад Полтави і маркування товарів з Росії

Депутати міської ради не розглянули питання про повноваження районних у Полтаві рад, у першу чергу щодо земельних відносин, а також маркування російських товарів. Профільна депутатська комісія не зібрала кворуму.

Сьогодні через відсутність кворуму не відбулося засідання комісії з питань місцевого самоврядування, законності, правопорядку, інформаційної політики, регламенту, депутатської етики і антикорупційної діяльності.

Комісія з питань місцевого самоврядування, законності, правопорядку, інформаційної політики, регламенту, депутатської етики і антикорупційної діяльності мала розглянути сьогодні чотири питання:

  1. "Про визначення обсягу і меж повноважень, які здійснюють районні у місті Полтаві ради"
  2. "Про визначення обсягу окремих повноважень із земельних відносин районних у Полтаві рад"
  3. "Про розгляд звернення депутата Артема Чубенка щодо маркування товарів російського походження суб'єктами господарювання, що здійснюють торгівельну діяльність на території міста Полтави.
  4. "Про розгляд звернення депутата Сергія Чередніченка та проекту рішення міської ради "Про створення тимчасової депутатської комісії з питань перевірки діяльності, аналізу та реформування комунальних підприємств, установ та управлінь, відділів виконавчого комітету Полтавської міської ради".

Голова комісії Сергій Луценко прокоментував виданню Poltava365.com ці питання.

Так, за його словами, більшість депутатів Полтави підтримують існування районних рад, хоча інші обласні центри (наприклад, Харків) їх поступово ліквідовують. Тож найближчим часом депутати мають розглянути та проголосувати за закріплення обсягу і меж повноважень за районними у Полтаві радами на всю їхню нинішню каденцію. Найбільше це стосується земельних відносин, адже переважну більшість рішень щодо земельних і будівельних питань у мешканців приватних забудов та дрібних підприємців вирішують саме районні ради.

Депутат Артем Чубенко хоче запровадити у Полтаві досвід Черкас та Львова з приводу обов'язкового маркування і окремого місця на полицях магазинів для товарів виробництва Російської Федерації. Відповідне звернення Чубенка мали розглянути депутати.

Що стосується звернення Чередніченка – він його відкликав, тому що згідно із нормами ЗУ "Про місцеве самоврядування" депутатська комісія може розглядати у межах звернення тільки одне питання. Тобто у нас, наприклад, 17 комунальних підприємств. Це означає, що перевіряти діяльність кожного із них необхідно окремо

- зазначив Сергій Луценко.

Засідання комісії, очолюваної ним, сьогодні не відбулося через відсутність кворуму: двоє депутатів на лікарняному, ще двоє були зайняті на погоджувальній раді у кабінеті мера Полтави. Нагадаємо, сьогодні обранці полтавців домовилися із міським головою Олександром Мамаєм про перенесення сесії міської ради з 19 на 25 лютого. 

Анна СОЛТОВСЬКА

Луценко, депутати, комісія

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.