ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

18:54 16.02


ФК "Полтава" виграв Кубок Пожечевського

Під Полтавою, у Копилах завершився футбольний турнір на призи заслуженого тренера України Віктора Пожечевського. Трофей цього року залишився вдома.

У вирішальному поєдинку турніру зустрілися господарі-полтавці та гості з Сум. Команду Анатолія Безсмертного з турнірної точки зору влаштовувала навіть нічия, проте "Полтава" забила на 90-й хвилині єдиний гол, який і вирішив долю гри за перше місце. Відзначився Микита Коновалов - син відомого полтавського футболіста Сергія Коновалова, екс-гравця збірної України.

Останній, 5 тур полтавського турніру розпочався матчем «Нафтовика» та «Миру», який після матчу одразу з вирушив додому, на Херсонщину. Старші за класом на класі і здобули перемогу – 3:0. Таким чином, минулорічний переможець Кубка Пожечевського цього разу задовільнився третім місцем.

Нафтовик – Мир – 3:0 (1:0)

Голи: Войцеховський, 39, Вечтомов, 48, 73.

***

 У поєдинку двох команд, укомплектованих футболістами з Полтавщини, ігрову перевагу мали вільні агенти, які у першому таймі втратили принаймні три реальні нагоди відзначитися. А після перерви глядачі побачили рівну гру, але без моментів.

Динамо – Вільні агенти – 0:0

Динамо: Яковченко, Калюжний (Носач, 20), Ягодовський, Колісниченко, Городчанін, Жарий, Краснопьоров (П. Ротань, 46), О. Ротань, Рудик, Гребинюк, Мелащенко.

ВА: Саух, Масюк, Олефір, Пономаренко, Шмиголь, Дяченко, Халілов, Манасян, Потапенко, Романчук, Гриценко. На заміну виходили: Богданов, Місяйло, Гулович, Прядко, Рукавиця.

 ***

Вирішальний матч подарував інтригу, яка тримала уболівальників у напруженні аж до 90-ї хвилини. Полтавців із турнірної точки зору влаштовувала навіть нічия. Було помітно, що обидві команди діють із великим бажанням, проте на тлі великих навантажень, адже турнір турніром, а тренувальний процес ніхто не відміняв.

Багато боротьби, фолів, зіткнень та сутичок, але мало гольових моментів – такий він, футбол у лютому. Обидві команди намагалися пресингувати суперника, діяти активно та агресивно. Інколи емоції зашкалювали і арбітру Сидоренку доводилося вгамовувати пристрасті.

Другий тайм полтавці після серії замін провели активніше попереду, і як наслідок – забили після розіграшу стандарту. Щоправда, сам штрафний удар, після якого розпочалася гольова атака полтавців, викликав у гравців сумської команди негативні емоції. Так чи інакше, полтавці завершили атаку ударом, на який зреагував воротар гостей, але Микита Коновалов – син колишнього гравця збірної України Сергія Коновалова -  вдало зіграв на добиванні. Йшла 90-та хвилина матчу і часу, аби щось змінити у підопічних Юрія Ярошенка просто не залишалося.

Полтава – Суми – 1:0 (0:0)

Гол: Коновалов, 90.

Полтава: Бонь, Гудак, Ковтун, Парамонов, Вовкодав, Насібулін, Сокуренко, Масалов, Семенюк, Зеленевич, Іванов. На заміну виходили: Попович, Бєлов, Єфремов, Фаворов, Стеценко, Семенець, Коновалов, Мілько.

Після гри відбулася церемонія нагородження кращих команд турніру. Президент полтавців Леонід Соболєв нагородив цінним кубком сумчан, а заслужений тренер України Віктор Пожечевський – переможців турніру, полтавців. Кубок із рук Віктора Олександровича отримав капітан полтавців Владислав Насібулін.

      Підсумкове становище команд:

  1. ФК Полтава – 13 очок (м’ячі – 10:2)
  2. ПФК Суми – 10 (6:2)
  3. Нафтовик-Укрнафта – 7 (8:4)
  4. Динамо Р – 5 (10:13)
  5. Вільні агенти – 5 (1:7)
  6. Мир – 1 (4:11).

 

Станіслав МАЙЗУС, фото Олега ЖУРАВЛЬОВА

 

спорт, футбол, Кубок Пожечевського, ФК Полтава, Леонід Соболєв

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.