ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

11:38 17.02


Квартет полтавських нардепів не голосував за відставку Уряду

Вчора за відставку Уряду Арсенія Яценюка голосів народних обранців не вистачило. Погляди нардепів від Полтавщини розділилися. Точніше, ті, хто не мав наміру голосувати за зміни, просто не прийшли до сесійної зали.

Депутати Іщейкін, Каплін, Шаповалов і Кутовий проголосували за відставку Уряду. А народні обранці Бублик, Кулініч, Река і Жеваго не голосували, оскільки просто були відсутніми на засіданні парламенту.

Я двічі голосував "за" визнання роботи Уряду незадовільною і прийняття резолюції про недовіру Кабінету Міністрів України. Більшість у фракції БПП висловила таку ж позицію. Недовіра людей - 70 відсотків (!), означає, що Уряд має скласти свої повноваження, як сказав Президент Петро Порошенко,

- написав у Фейсбуці нардеп Костянтин Іщейкін.

Нардеп Юрій Бублик свою відсутність на історичному засіданні Верховної Ради пояснив нашому виданню так:

На жаль, я на лікарняному. Нагадала про себе "студентська" виразка шлунку. Звичайно, не хотілося би цим "хизуватися", але, зважаючи на пристрасті, доведеться. Щодо історичної "не відставки" Уряду: у Ради та Президента не спрацював інстинкт самозбереження. Вони ходять по граблях Януковича - не наступають, а ходять. Далі - або переформатування коаліції, але без регіоналів, та формування нового Уряду, або позачергові вибори як Ради, так і Президента, бо він в темі і в долі цього великого політичного болота. Заморозити політичну кризу не вдасться. Не те тепер суспільство, Верховна Рада не та. Але є одне питання: "Чи новообрана влада буде кращою?" Не думаю. Чинна влада - стовідсоткове відображення чинного суспільства.

Фракції "Відродження" та "Народного фронту", до яких входять Кулініч та Река відповідно, проігнорували голосування. Для депутата Жеваго поява у парламентських стінах – то взагалі свято. Як відомо, Костянтин Валентинович був особисто присутнім лише на чотирьох засіданнях зі 131…

Артур ЗАПЕКА, Анна СОЛТОВСЬКА

Бублик, Жеваго, Іщейкін, Река, Кулініч, Кутовий, Каплін, уряд, Яценюк, голосування, парламент, Верховна Рада

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.