ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

12:36 17.02


Жителів трьох сіл Полтавщини можуть переселити через освоєння покладів залізної руди

Жителів трьох сіл під Комсомольськом пропонують переселити через будівництво гірничо-збагачувального комбінату. Проект обговорювали в облдержадміністрації, місця для переселенців нібито вже знайшли.

Сьогодні в рамках засідання архітектурно-містобудівної ради при управлінні містобудування та архітектури ОДА Полтавщини було представлено авторський проект щодо змін на території області через освоєння покладів залізної руди. Згідно з проектом, передбачено переселення жителів трьох населених пунктів області, передає УНН-Центр.

На розгляд присутніх експертів винесли проект "Детального плану території за межами населених пунктів Дмитрівської сільської ради міста Комсомольська Полтавської області", розроблений ДП "Український державний науково-дослідницький інститут проектування міст "Діпромісто" ім.Ю.Білоконя.

У межах представленого плану експерти та автори проекту обґрунтували розвиток ГЗК на території Полтавщини та пояснили, як мінімізувати вплив на навколишнє середовище. Передбачено створення техногенної дороги-сполучення між Біланівським та Єристовскьим ГЗК, на плані також передбачено створення комунікаційного коридору, перетин автомобільних доріг та залізниць, що торкнеться селищ Дмитрівка, Кияшки та Кузьменки.

У селі Дмитрівка, Кияшки та Кузьменки заплановане переселення частини населення за рахунок земель запасу. Чисельність населення, що підлягає переселенню на територіях становить близько 335 осіб (110 осіб з яких із села Дмитрівка), і в межах першого етапу проекту для розміщення людей вже передбачено надання територій.

ГЗК, ГОК, Жеваго, окатиші, експорт, залізо, надра, Ferrexpo, Єристовський ГЗК, Полтавський ГЗК

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.