ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

13:38 17.02


Вулицю Жовтневу в Кременчуці перейменували на честь героя Небесної Сотні

Одна з центральних вулиць Кременчука тепер носитиме ім'я Героя України, Героя Небесної Сотні Ігоря Сердюка. За це депутати Кременчуцької міськради проголосували на позачерговій сесії.

16 лютого на позачерговій сесії Кременчуцької міськради щодо перейменування вулиць із радянськими назвами, виступаючі наголошували на необхідності вшанувати пам'ять героя небесної Сотні Ігоря Сердюка. Фракція "Укроп" на чолі з Оксаною Піддубною навіть заявила, що вони відмовляються брати участь в роботі сесії - через те, що серед запропонованих назв вулиць не побачила імені єдиного кременчужанина, який був удостоєний звання Героя України.

Анна Павленко ("Самопоміч") із трибуни наполягала на тому, щоб перейменувати вул.Першотравневу на вул.Ігоря Сердюка. На сайті виконкому 15 лютого навіть з'явилася петиція подібного змісту. Але в списку на перейменування вул.Першотравневій не було.

Мер Малецький запропонував включити вулицю Першотравневу в список на перейменування пізніше (тільки 14 депутатів підтримали міського голову - пропозиція не була прийнята).

Депутати повернулися до старого варіанту, який розглядався ще на спеціальній комісії з перейменування вулиць 4 лютого. Тоді пропонувалося увічнити пам'ять Ігоря Сердюка і назвати його ім'ям вулицю Жовтневу. Інтернет-опитування кременчужан показало, що жителі хочуть перейменувати Жовтневу на Музейну - цю назву підтримали члени комісії з перейменування.

На сесії мер вніс пропозицію перейменувати вулицю Жовтневу на вул. імені Ігоря Сердюка. Депутати спочатку не могли вирішити, як конкретно її називати: чи то просто імені Ігоря Сердюка або ж  Героя України Ігоря Сердюка. У підсумку за перший варіант проголосували 29 депутатів із 32 присутніх.

перейменування, декомунізація, назва, Кременчук, Сердюк

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.