ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

15:18 17.02


За перший квартал в області мають набрати 674 контрактника

Полтавщина у першому кварталі цього року має "делегувати" на службу за контрактом 674 особи. Уже підписали договори із ЗСУ 180 бійців. Грошове забезпечення - 7 000 гривень на місяць.

674 особи - стільки має "делегувати" Полтавщина до контрактної армії у перші місяці року. Про це повідомив голова Полтавської облдержадміністрації Валерій Головко.

За детальною інформацією ми звернулися до заступника військового комісара області Едуарда Бородая.

- Чи відповідає цифра у 674 особи кількості бажаючих служити за контрактом?

- Цю кількість контрактників маємо набрати протягом першого кварталу року. За цей рік контракти із Збройними Силами уклали 180 осіб, крайня на сьогодні група із 69 осіб 11 лютого відправилися на навчання. Для порівняння - минулого року від Полтавщини було більше 500 військовослужбовців, які уклали контракти.

- Куди контрактників направляють після укладання угоди?

- До навчальних центрів. Їх нині шість. Потім, після навчання і перепідготовки в залежності від навичок і знань їм пропонують службу в різних родах військ - це і інженерні, і високомобільні війська, і підрозділи зв'язку. Різні військові частини.

- Чи направлятимуть контрактників від Полтавщини служити до зони АТО?

- Це залежить, по-перше, від їхніх навичок, а по-друге, від того, чи задіяна їхня військова частина в проведенні антитерористичної операції. Якщо так - то вони нестимуть службу і там.

Щодо грошового забезпечення контрактників висловився голова ОДА Валерій Головко. Він зазначив:

Сподіваємося на здорову конкуренцію серед потенційних контрактників, адже держава встановила серйозне грошове забезпечення. Мінімальна зарплата контрактника першого року служби, який після підписання угоди направляється до навчального центру, - 7 тисяч гривень. Плюс до цього матеріальне забезпечення та повний соціальний пакет.

Лесь ГАВРИЛОВ

контракт, ЗСУ, служба, війна, АТО, військомат, Бородай, Головко, контрактники

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.